Op een boot is de keuken vaak klein, maar dat betekent niet dat het niet lekker hoeft te zijn! Dit recept is ideaal voor de kleine keuken aan boord. Vandaag op het menu: bonen- en groenteschotel
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 blik witte bonen of kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in halve plakjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl gedroogde oregano of tijm
- Zout en peper naar smaak
- (optioneel) 2 el olijven of kappertjes
- (optioneel) verse peterselie of een beetje citroensap voor extra frisheid
Bereidingswijze
- Verhit 1–2 el olijfolie in een koekenpan of kleine hapjespan.
- Fruit de ui en knoflook 2–3 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de paprika en courgette toe en bak 3–4 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes, bonen, paprikapoeder en oregano toe. Roer goed door.
- Laat 8–10 minuten sudderen, zodat de groenten zacht worden en de smaken mengen.
- Breng op smaak met zout, peper, en voeg eventueel olijven, kappertjes of citroensap toe.
Serveeropties
- Met stokbrood, pita of crackers
- Koud als salade tijdens warme dagen
- Kan worden gecombineerd met gekookte eieren of feta voor extra eiwitten
Culinair
- Adobe Stock