Oceania Cruises breidt uit met nieuw luxeschip Allura

Oceania Cruises verwelkomt het luxeschip Allura in de vloot en kondigt meteen twee extra Sonata-klasse schepen aan. Meer culinaire verwennerij, persoonlijke service en nieuwe bestemmingen staan op de gasten te wachten.

Oceania

Oceania Cruises blijft stevig investeren in de toekomst van luxe cruisen. De rederij heeft in Genua haar achtste schip in ontvangst genomen: de Oceania Allura. Tegelijkertijd kondigde Oceania aan nog eens twee nieuwe schepen van de Sonata-klasse te hebben besteld, goed voor levering in 2032 en 2035. Daarmee groeit de vloot de komende tien jaar stevig door.

Culinaire hoogstandjes aan boord

Met ruimte voor 1.200 gasten is de Oceania Allura het tweede schip in de Allura-klasse, na zusterschip Vista. De rederij, die zich profileert als 's werelds meest culinaire cruisemaatschappij, trekt de lijn door met een indrukwekkend aanbod aan restaurants en nieuwe smaakbelevingen. Zo is er voor het eerst een crêperie aan boord, waar Franse crêpes, Belgische wafels en Italiaanse ijscreaties op het menu staan. Ook keert het geliefde Jacques terug, het Franse restaurant dat vernoemd is naar chef-kok Jacques Pépin, met klassiekers zoals eend à l’orange en handgesneden tartaar die aan tafel wordt bereid.

In het populaire Red Ginger maakt de Japans-Peruaanse Nikkei-keuken haar entree, met gerechten als tonijnceviche met leche de tigre en soft-shell krab in bao. Daarnaast zijn er in de Grand Dining Room meer dan 270 nieuwe recepten toegevoegd, waaronder een complete Eggs Benedict-kaart voor het ontbijt.

Meer schepen op komst

De Oceania Allura is niet alleen een nieuwe aanwinst; ze markeert ook het begin van een volgende stap voor Oceania Cruises. In 2027 volgt het eerste schip van de Sonata-klasse, de Oceania Sonata, gevolgd door de Oceania Arietta in 2029. Met de recente bestelling van nog twee Sonata-schepen blijft de rederij ook na 2030 groeien. De schepen worden gebouwd door Fincantieri, al bijna twintig jaar partner van Oceania.

Meer dan alleen lekker eten

Oceania richt zich nadrukkelijk op kleine schepen met veel persoonlijke aandacht. Zo is er een bemanningslid op elke anderhalve gast en staat er een chef-kok klaar voor elke acht gasten. De hutten zijn ruim, met standaardhutten van meer dan 27 m², en de bibliotheek op dek 14 biedt panoramisch uitzicht op zee. Nieuw is ook het digitale centrum LYNC, waar gasten gratis workshops kunnen volgen over bijvoorbeeld smartphonefotografie en videobewerking.

De eerste reis van de Oceania Allura vertrekt op 18 juli 2025 vanuit Triëst naar Athene. Dit inaugurele seizoen doet 92 bestemmingen aan in de Middellandse Zee, het Caribisch gebied en langs de oostkust van Canada en de VS. In november volgt de doop in Miami. Vandaag varen ze echter voor het eerst uit de haven van Genua!