Gemakkelijk gebruikmaken van de telefoon op een jacht

Door de opkomst van smartphones, mobiel internet en steeds meer mogelijkheden met satellieten, is het geen enkel probleem om de telefoon gewoon op een jacht te gebruiken.

telefoon

Vroeger was de communicatie op zee nog weleens lastig. Dat is tegenwoordig wel anders. Door de opkomst van smartphones, mobiel internet en steeds meer mogelijkheden met satellieten, is het geen enkel probleem om de telefoon gewoon op een jacht te gebruiken. Het is zeker interessant om te weten welke mogelijkheden er liggen en hoe je hier optimaal gebruik van maakt. De volgende zaken spelen dan in ieder geval een rol.

Het juiste abonnement kiezen

Veel mensen denken nog altijd dat het gebruik van mobiele apparaten op het water hoge kosten met zich zal meebrengen. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Al moet je daar wel enkele slimme keuzes voor maken. Dat begint bijvoorbeeld met de keuze voor het juiste toestel met het juiste abonnement. Neem je een goedkope sim only? Dan zal dat in ieder geval al zorgen voor een lager kostenplaatje. Zonder dat daarbij de kwaliteit van de verbinding in het geding hoeft te zijn. Het is dus altijd slim om dit type abonnement te overwegen voor gebruik op de boot.

Het benutten van satellietverbindingen

Een andere goede manier om te zorgen dat de kosten beter in de hand worden gehouden, is door de mogelijkheden van satellietverbindingen te benutten. Daar komen steeds meer toepassingen van op de markt. Een bekende vorm is bijvoorbeeld Starlink. Dit is een bedrijf van Elon Musk, ook bekend van onder andere Tesla, X en SpaceX. Daar kan je op een goede manier verbinding mee maken, zonder dat dit tot hele hoge kosten hoeft te leiden. Hoewel je natuurlijk de prijs wel in verhouding moet zetten tot wat je krijgt. Het is altijd interessant om te bekijken hoe je daar op jouw jacht je voordeel mee kan doen. Ook wanneer het gaat om bijvoorbeeld internetgebruik met de mobiele apparaten.

Meer uit wifi halen

Ook wifi-verbindingen op een jacht zijn van hoge kwaliteit tegenwoordig. Daar kan je dus ook op een slimme manier je voordeel mee doen. Communiceren met apps die via de wifi-verbinding werken maakt het bijvoorbeeld heel gemakkelijk om een stabiele verbinding te leggen en ook nog eens te voorkomen dat de kosten heel hoog oplopen. Het is wel slim om op zoek te gaan naar de apps die het best werken op deze manier. Kijk daarbij vooral naar apps waarmee je ook goed kan bellen. Zo hoef je niet allen via berichtjes te communiceren.

Specifieke communicatiesystemen aanschaffen

Tot slot is er ook nog een andere optie waar je voor kan gaan. Dit is de meer klassieke optie. Je kiest dan voor het gebruik van een specifiek communicatiesysteem dat voor boten bedoeld is. Ook op een jacht kan je hier natuurlijk nog altijd veel voordeel van hebben. Het kan bijvoorbeeld slim zijn om dit naast de smartphone met sim only ook tot de beschikking te hebben. Wanneer het dan met de mobiele telefoon niet wil lukken, dan is er altijd nog een alternatief waar je op kan vertrouwen. Op die manier zorg je dat je altijd goed bereikbaar bent.

Yacht Life
  • Madicine Media
  • Adobe Stock