Dit 279-meter lange superjacht heeft een echte man cave aan boord – mét ruimte voor een onderzeeër

De man cave van een miljonair ziet er toch net een tikkeltje anders uit

man cave

De rich and famous doen het allemaal net even anders, en waar wij thuis een vrij sober kantoor hebben om ons een tijdje in terug te trekken, gaan de meer welgestelden in de wereld een flink aantal stapjes verder. Want wat heb je aan een geweldig superjacht als er geen net zo geweldige man cave aan boord is? Officina Armare presenteerde een nieuw conceptjacht met de naam Project Armand en had juist de moderne man in gedachten bij het tekenen van dit ontwerp. Niet alleen beschikt het jacht over een eigen man cave voor op het water, ze lijkt ook nog eens rechtstreeks geïnspireerd te zijn op de snelle wagens waar we juist ván het water zo van kunnen genieten. Tijd voor een kijkje aan boord.

In alles voorzien

Ze is dus nog niet gebouwd en het gaat puur om een idee, maar Officina Armare wil dromen werkelijkheid maken. Project Armand heeft een scherp silhouet met een erg scherpe boeg. Daarnaast beschikt ze over een hybride dieselelektrisch aandrijfsysteem waardoor het jacht sneller en groener is dan conventionele modellen. Maar het beste aan dit jacht is toch wel de voorzieningen aan boord; want niet alleen heeft het jacht een man cave, de andere ruimtes aan boord zijn ook de moeite waard. Zo beschikt het jacht over een enorme salon met een virtual reality ruimte waarin u helemaal kunt ontsnappen aan de werkelijkheid. Grote beeldschermen strekken zich voor u uit en in een handomdraai staat u zo op het GP-circuit of tussen de zebra's op de savanne.

Nog meer luxe

Heeft u meer nodig om u te vermaken aan boord? Dan is er gelukkig ook een zwembad aanwezig met amphitheater-achtige zitplekken eromheen voor alle gasten die geen verfrissende duik willen nemen. Daarnaast is er natuurlijk ook een plek voor uw helikopter. Heeft u geen helikopter? Dan kunt u het platform omtoveren tot een openluchtbioscoop met een tv van zo'n 6,5 meter – een bescheiden schermpje voor een bescheiden filmavondje aan boord van een superjacht. Het penthouse van de eigenaar strekt zich uit over maar liefst twee verdiepingen met een grote wijnkelder. En u kunt uw rijkdom aan boord met een flink aantal gasten delen die in luxe kunnen overnachten in een van de zeven gastenhutten.

Man cave

De man cave – het pronkstuk van dit jacht – lijkt op een onderwatergrot met aan de ene kant veel blauwe lichten en accenten. Het is dan ook niet zo vreemd dat zich hier een waar duikcentrum bevindt én een garage voor een onderzeeër. U zondert zich makkelijk af en kunt zelfs een rondje onderwater maken in uw eigen persoonlijke onderwatervaartuig. Dat is pas luxe.

In Design
  • Officina Armare / Robb Report
  • Officina Armare