Marex 360 Cabriolet Cruiser: ultiem familiejacht

Al eerder ontving de Marex 360 CC een onderscheiding van de Best of Boats Awards in de categorie Best for Family. Nautique nam de winnaar in de eerste editie van dit jaar nogmaals onder de loep.

Marex

Dit artikel verscheen in Nautique 1 van het jaar 2024. Deze editie van Nautique is HIER te verkrijgen.

Het Noorse Marex bouwt al sinds 1973 kwalitatief uitstekende polyester cruisers. Het huidige programma start bij de Marex 310 Sun Cruiser en het topmodel is de vorig jaar geïntroduceerde Marex 440 Gourmet Cruiser. De romp van ons testschip is op verzoek van de eigenaar gewrapt in een metallic blauwe kleur. Toegegeven: het oogt chique en dit geldt ook voor de donkergrijze Alcantara bekleding van de grote U-vormige kuipbank. Geheel in de stijl van Marex is het jacht eveneens voorzien van een goed uitgeruste pantry waarvan de aflegruimte slim kan worden vergroot met een opklapbaar werkblad.

Wij zijn trouwens ook gecharmeerd van het volledig te openen canvas schuifdak en de enorme overhang van het salondak: optimaal comfort onder alle omstandigheden. De salon annex stuurhut is ruim, comfortabel en voorzien van een fijne stuurstand met alle bedieningsorganen onder handbereik en vrij uitzicht rondom. Benedendeks ontdekken we een riante en luxe eigenaarshut in het voorschip, een dito sanitaire ruimte met een gescheiden douche en – last but not least – een riante gastenhut met deels stahoogte en een groot tweepersoonsbed.

Conclusie

De testomstandigheden op het Prinses Margrietkanaal en het Sneekermeer met 3 Bft wind zijn goed beschouwd te mooi voor een Categorie B gecertificeerd jacht. Wij klokken dankzij de stille, 480pk sterke Volvo D6 diesel een topsnelheid van 29 knopen. Deze Marex 360 CC laat ondanks onze soms felle manoeuvres geen steek vallen en is een genot om mee te varen. Deze degelijk gebouwde en uitstekend presterende Noorse Cabin Cruiser ontving terecht een BOB-award, dat blijkt eens te meer. De werf levert meerdere motorconfiguraties, dus voor ieder wat wils. En mooi meegenomen: het relatief tijdloze ontwerp belooft bovendien een relatief hoge inruilwaarde voor later.

Specificaties

LENGTE OVER ALLES
11,49 m
BREEDTE
3,49 m
DIEPGANG
0,97 m
DOORVAARHOOGTE
2,96 m
WATERVERPLAATSING
7.700 kg
MOTORISERING
1 x Volvo D6-480 pk V-shaft CE CATEGORIE B
PRIJS
Vanaf €442.316 incl. btw
WERF
Marex Boats
DEALER
Boarnstream Yachting, Jirnsum, Friesland

Motorjachten
  • Boarnstream Yachting / Alfred J. Boer