Nieuwe Feadship-reus afgeleverd bij haar eigenaar: de 76-meter lange Alvia vertrekt uit Amsterdam

Het jacht stond eerder bekend als Project 822 of Project Hanami, vernoemd naar het Japanse kersenbloesem festival

Alvia

Het nieuwe 76.05 meter lange superjacht Alvia van Feadship werd op 30 april afgeleverd aan haar nieuwe eigenaren. En dat betekent dat het jacht nu onderweg is naar haar nieuwe thuis. In augustus vorig jaar werd ze al voor het eerst buiten de faciliteiten van Feadship gespot maar voor wie ze op dat moment gebouwd werd was niet bekend. We weten inmiddels nog niet veel meer maar volgens BOAT International is het jacht gespot aan de kust van het Verenigd Koninkrijk.

Geheim

Alles rondom het jacht wordt behoorlijk geheimgehouden maar Burgess Yachts, de partij verantwoordelijk voor de verkoop van het jacht, geeft een klein tipje van de sluier in onderstaande foto's. Het jacht is ontworpen door RWD. Zij hebben zowel het interieur als exterieur van het jacht op zich genomen en werkten samen met Susan Young Interiors. De Naval Architecture werd verzorgd door Feadship's eigen De Voogt Naval Architects.

Features

Belangrijke features van het jacht zijn een zwembad op het hoofddek, een veelzijdige sportfaciliteit op het voordek, een volledig uitgeruste fitnessruimte en spa en interactieve verlichting op het brugdek. Haar vaargebied zal de Middellandse Zee en het Caribisch gebied omvatten. Nathan Durley-Boot, scheepswerktuigkundige en projectmanager bij Burgess Technical Services, zei: "We zijn verheugd dat we met zo'n ervaren en professioneel eigenaarsteam hebben kunnen samenwerken om dit zeer speciale jacht te kunnen afleveren."

Holland's Glorie
  • Burgess Yachts
  • Ruben Griffioen, Burgess Yachts