Dit is wat een superjachtcrew doet voor $3,250 per maand: "Orchideeën poetsen en het plafond stofzuigen"

Zou u voor dat geld onderdeel uit willen maken van een superjachtcrew?

superjachtcrew

Vorig jaar schreven we al over de bizarre verzoeken die een crewlid van een superjacht soms krijgt van de miljardairs voor wie ze werkt. En hoewel een dergelijk verhaal doet lijken alsof een crewlid nogal wat voor de kiezen krijgt, zijn de dag tot dag taken van de medewerkers aan boord van een superjacht niet allemaal van dit level 'bizar'. Toch moeten deze crewleden bijzondere dingen doen om een charterjacht klaar te maken voor gasten. En verschillende van deze medewerkers doen een boekje open over deze 'gewone' werkzaamheden die voor een buitenstaander toch een beetje bijzonder lijken.

Meer realistisch

Reality-series als Below Deck geven een klein kijkje achter de schermen in de wereld van de luxe charterjachten. Maar een dergelijke show is natuurlijk vooral op kijkcijfers gericht en dat betekent dat het niet altijd een accurate representatie is van de werkelijkheid. Gelukkig hebben we sociale media waarop mensen werkzaam in de industrie een niet-geregisseerd beeld kunnen schetsen van de omstandigheden aan boord. Zo zijn er op het populaire platform TikTok verschillende filmpjes te vinden van crewleden aan boord van superjachten die een kijkje geven in de wereld van de luxe vakanties op zee.

Alle details

Caitlin, een stewardess die haar ervaringen op het video-platform deelt, werkt op een miljoenenjacht en vertelt dat ze gemiddeld tussen de $2,100 en $3,250 per maand krijgt voor haar werkzaamheden. Dit hangt allemaal af van het formaat van de boot. Maar of die werkzaamheden het geld waard zijn... Emery, een andere stewardess, vertelt dat een van haar taken het vouwen van het toiletpapier is. En nu zult u denken: 'dat valt toch wel mee?' Maar de stewardess laat in een van haar filmpjes zien dat het vouwpatroon behoorlijk ingewikkeld is. Men moet wat overhebben voor een netjes gevouwen velletje...

@thatyachtiegirl

STEW TIP TUESDAY 🤍⚓️ #stt #yachtie #thatyachtiegirl #juststewit #stewardess #belowdeck #yachttok

♬ Cool Kids (our sped up version) - Echosmith

Alles schoon

Andere stewards en stewardessen vertellen dat schoonmaken een van de grootste taken is die men aan boord uitvoert. Want alles moet spic en span zijn voor de gasten. Het strijken van het bed, het stomen van de gordijnen, het poetsen van de muren, zélfs de plafonds worden geboend en soms zelfs gestofzuigd. Maar het meest bizarre voorbeeld kwam van @relatable_stews die een filmpje plaatsten waarop een crewlid een orchidee aan het poetsen is.

Weinig eetpauzes

Omdat men eigenlijk 24/7 aan het werk is, is er weinig me-time voor de crewleden. En dat betekent dus ook – voor sommigen – weinig tijd om te eten. Dit betekent dat men snel tijdens het werken iets naar binnen moet stoppen en dat 'iets' dan soms ook de restjes van de gasten zijn. Maar vaak krijgt de bemanning 'wat de pot schaft' en dat betekent soms zelfs krab, kreeft, steak en sushi.

Werken aan boord van een jacht heeft dus zijn voor- en nadelen. We laten aan u om te bepalen welke zwaarder wegen.

Yacht Life
  • Daily Mail
  • Adobe Stock