Binnenkijken: meer foto's van Nederlandse luxe jacht Zeelander 8

Zeelander Yachts geeft weer wat plaatjes vrij van het allernieuwste vlaggenschip: de Zeelander 8. Nautique neemt u mee aan boord.

Zeelander

Hoewel we elk onderdeel van de bouw van een luxe jacht over het algemeen kunnen waarderen, gaat er stiekem toch niets boven het ontvangen van de renderings van het interieur van een Nederlandse schone. En deze keer is het helemaal een pareltje: de langverwachte Zeelander 8. De Nederlandse werf geeft een aantal nieuwe afbeeldingen vrij van het luxe jacht en dat betekent dat wij een exclusief kijkje aan boord mogen geven. Een elegant en modern maar toch tijdloos interieur aan boord van een nieuw Nederlands jacht? Kijkt u maar mee.

Nieuw vlaggenschip

We hebben de ontwikkelingen rondom Zeelander op de voet gevolgd: van de volledige relaunch met de Zeelander 7, tot de aankondiging van het allernieuwste vlaggenschip. En wat betreft die laatste zitten we er bij de redactie bovenop. Want het belooft echt een parel van een jacht te worden, zo bewijzen ook de nieuwe renderings van het interieur. Zeelander zelf beschrijft het jacht en haar interieur als: "tijdloos en toch eigentijds, elegant en toch ingetogen – de ultieme uitdrukking van verfijning." En met zoveel lovende woorden kunnen we het natuurlijk niet laten om u ook een kijkje aan boord te geven.

Heerlijk open

Als we de renderings mogen geloven, is het jacht heerlijk open: veel ramen rondom de salon en dus veel natuurlijk licht. Ook mede door een zonnedak dat zich boven de salon bevindt. Deze salon is over de volledige 24 meter lengte van het schip ingericht en beschikt over een royale bank, een dining area en een ruime, strakke én overzichtelijke stuurstand met de kenmerkende gebogen Zeelander-ramen.

Ook lekker praktisch

Hoewel het jacht zeker voldoet aan de noemer 'luxe jacht', wordt ook duidelijk dat Zeelander niet houdt van poespas. Het jacht is luxe én praktisch met alleen de noodzakelijke toevoegingen voor een comfortabel verblijf. De luxe komt vooral naar voren in de leren details, het kleurenpallet en de meubels aan boord. En het jacht gaat behoorlijk lang mee. Macassar ebbenhouten kasten zijn over het hele jacht geïnstalleerd, maar elk onderdeel van dit hout is hogedruklaminaat. En dat betekent dat het goed bestand is tegen slijtage.

Ruimte voor leven

De focus van Zeelander ligt dan ook vooral op het leven aan boord: men heeft een boot om te genieten van die boot en niet om ergens in een dok te liggen voor onderhoud. Sietse Koopmans, de oprichter van Zeelander Yachts, vertelt: "De eigendomservaring van een Zeelander jacht is net zo belangrijk als de levensstijl die het jacht mogelijk maakt. Net zoals de keuze voor de fijnste ledersoorten en het moeizaam gepolijste roestvrij staal de zintuigen streelt, zorgen de lage onderhoudseisen ervoor dat de boot meer tijd in gebruik doorbrengt en minder tijd op de kade. Het is een filosofie die Zeelander ook doortrekt in zijn rigoureuze engineering."

Een ding is zeker: deze renderings van de nieuwe Zeelander 8 maakt in ieder geval nieuwsgierig naar het eindresultaat. En daar hoeven we gelukkig niet heel lang meer op te wachten: de Zeelander 8 zou in de zomer van 2024 worden gelanceerd.

Nieuws
  • Zeelander Yachts
  • Zeelander Yachts