Heerlijk ontspannen: dit zijn de 11 beste nummers om te luisteren aan boord

Het geluid van de golven tegen de romp, de wind die speelt met uw haren, de geur van zout water: varen is een genot voor uw zintuigen. De perfecte toevoeging? Een afspeellijst met elf van de beste nummers voor een dag op het water. Wij zetten een aantal van onze favorieten voor u op een rij.

nummers

Muziek kan een mooie toevoeging zijn aan een rustige, ontspannen middag op zee. En op zo'n moment wilt u natuurlijk wel de juiste muziek voor het juiste moment hebben in plaats van steeds te moeten wisselen tussen nummers. Daarom hebben wij verschillende nummers voor u uitgezocht waarmee uw dag op zee gegarandeerd een succes zal worden. Voeg ze toe aan een afspeellijst of zet de beste nummers aan op repeat – een feestelijke luisterervaring gegarandeerd!

1. Queen - Cool Cat

Misschien niet het meest bekende nummer van deze wereldberoemde band, maar ook zeker een prachtig nummer voor een dag op zee. Het nummer uit 1982 voelt misschien niet als 'klassieke' Queen maar het is zeker het perfecte nummer voor op het dek terwijl u geniet van een lekker koud drankje in de avondzon.

2. Billy Joel - The Downeaster 'Alexa'

Hij woont op Long Island in de staat New York, en dat betekent dat Billy Joel zeker bekend is met het leven op het water. In het nummer The Downeaster 'Alexa', neemt Billy Joel de rol op zich van een visser uit Long Island in 1990. Het lied schetst een levendig beeld van het leven als visser op een vaartuig: de hoogte- en dieptepunten. Misschien minder geschikt voor een ontspannen moment op zee maar zeker een mooi nummer om naar te luisteren tijdens het varen. Luister The Downeaster 'Alexa' hieronder:

3. Van Morrison - Into The Mystic

Het nummer is afkomstig van het album Moondance uit 1970 en de invloeden van de blues, jazz en soul zijn duidelijk te horen. Toevallig is de tekst van het nummer ook gerelateerd aan zeilen en water, maar los daarvan is het nummer een genot voor het oor. Een leuk feitje is dat het nummer ook gebruikt wordt door chirurgen om te ontspannen tijdens het uitvoeren van een operatie. Het nummer zou dus ook letterlijk ontspannend kunnen werken. En dat is precies wat men wil tijdens een dag op het water.

4. Bill Withers - Lovely Day

Soms is vooral fijn om een iets meer uptempo nummer aan te kunnen zetten en Lovely Day is daar perfect voor. Het positieve nummer met groovy klanken zorgt voor een optimistische sfeer aan boord; een echte 'lovely day'. De lange noot die Bill Withers achttien seconden lang aanhoudt aan het einde van het nummer is de langst aangehouden noot in de geschiedenis van de popmuziek. Luister het nummer hieronder:

5. Mr. Probz - Waves

Een ontspannen nummer waardoor men zich direct op het strand of aan het water waant. De melodie doet denken aan het getij van het water, het rijzen en dalen van de golven en het rustig dobberen van uw vaartuig op deze zelfde beweging. Het maakt niet uit van wat voor soort muziek u houdt; Waves is altijd een goede toevoeging aan uw jacht-afspeellijst. Luister het nummer hieronder:

6. Fleetwood Mac - Everywhere

Het hoogtepunt van nostalgie: de synthesizer aan het begin van dit bekende nummer van Fleetwood Mac maakt direct iets los bij menig luisteraar. En dat betekent dat het ook een perfect nummer is om naar te luisteren tijdens het varen. Of u nu alleen bent of met gasten: Everywhere is een hit die de voetjes zeker van de vloer krijgt.

7. Otis Redding - (Sittin' on) The Dock of the Bay

Hoewel het nummer vooral gaat over het kijken naar andere boten en het water (vanaf de kade), is dit alsnog een perfect, ontspannen nummer voor aan boord. En dat komt door de ongedwongen sfeer van het lied. Een rustige insteek waarin men niets anders hoeft te doen dan zitten en kijken naar de schepen die komen en gaan. Maar dat vinden wij, in tegenstelling tot Otis Redding, dan weer géén tijdverspilling.

8. The Isley Brothers - Summer Breeze

Het origineel van dit nummer is van Seals & Crofts maar deze versie van The Isley Brothers is in onze optiek een veel betere keuze voor aan boord. Met zijn mooie harmonieën, de indrukwekkende gitaarsolo en de opzwepende muziek maken deze versie tot de perfecte soundtrack voor uw tocht.

9. The Doobie Brothers - What a Fool Believes

Een groovy nummer met mooie harmonieën en een ritme waar wel op gedanst moet worden. Mocht u gasten aan boord hebben dan is What a Fool Believes zeker een aanrader; binnen een mum van tijd zal menig voet meetikken met de beat. En daarom staat de muziek van The Doobie Brothers in onze favorieten van beste nummers voor aan boord.

10. Steely Dan - Reelin' in the Years

Ook een erg groovy nummer met een feel good-gevoel. Om nog maar niet te spreken over de imposante gitaar rifjes die door het hele nummer heen te horen zijn. Probeert u de luchtgitaar maar eens ingepakt te laten bij het luisteren van dit nummer; een concert op het water is gegarandeerd.

11. Alan Jackson ft. Jimmy Buffett - It's 5 o'clock Somewhere

Mocht u toch meer een liefhebber zijn van de countryachtige klanken, dan zijn Alan Jackson en Jimmy Buffett zeker geschikt. Jimmy Buffett is zelf ook de eigenaar van een prachtig, 15-meter lang jacht en dat betekent dat de zanger precies weet wat voor muziek nodig is voor een perfecte dag op het water.

Met deze elf hits zit u tijdens uw volgende tocht in ieder geval niet verlegen om geschikte muziek. Veel luisterplezier!

Yacht Life
  • It Boat, Boat International, Yacht World
  • Unsplash, Calum MacAuley
  • YouTube