Te koop: het 35-meter lange Pendennis verkenningsjacht Project Fox

Het jacht is een ware ontdekkingsreiziger; in naam en in ontwerp

Project Fox

Burgess kondigt de verkoop van Project Fox aan, een 35 meter lang ontdekkingsjacht gebouwd door de werf Pendennis in het Verenigd Koninkrijk. Het jacht is ontworpen door Q London en is vorige week te water gelaten. Ze gaat nu haar laatste bouwfase in zodat ze in mei van dit jaar opgeleverd kan worden met – hopelijk – een nieuwe eigenaar die op haar wacht. Want ja, mensen: het jacht staat nog te koop, en voor 17 miljoen zou het van u kunnen zijn. Tijd voor een kijkje aan boord.

Echte ontdekkingsreiziger

Het jacht is van veel markten thuis maar is natuurlijk voornamelijk gebouwd als explorer. Zowel haar interieur als exterieur is erop gericht om te kunnen functioneren als charterjacht in verschillende klimaten. Zo kan ze, volgens de werf, mee naar de fjorden van Noorwegen, de jungle van de Amazone of juist de Middellandse Zee op. Ook haar naam is die van een ware ontdekkingsreiziger: Project Fox is vernoemd naar een beroemde oud-inwoner van Falmouth: Robert Were Fox the Younger, een Britse filosoof, geoloog en uitvinder. Fox was de uitvinder van het kompas dat de magnetische dip op zee op hoge breedtegraad kon meten; een kompas dat uiteindelijk gebruikt werd voor de ontdekking van de Zuidpool. Project Fox en ontdekkingsreizen zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Heerlijk luxe

Een beetje ontdekkingsreiziger wil natuurlijk genieten van alle gemakken van thuis en dat betekent dat dit jacht ook beschikt over flink wat luxe features. De eigenaarssuite is over de volle breedte van het hoofddek gebouwd, daarnaast beschikt het jacht over vier hutten met een eigen badkamer. Twee van deze hutten kunnen omgebouwd worden tot twin cabins. Wanneer men zich aan boord bevindt, voelt het interieur meer als dat van een strandhuis terwijl u op het dek juist het 'superjachtgevoel' krijgt. Volgens Burgess, de jachtmakelaar die de verkoop van het jacht in orde maakt, is dit jacht voor: "iemand die nu klaar is voor een gloednieuw custom jacht, in plaats van drie of misschien vier jaar te moeten wachten om het zelf te doen".

Ziet u uzelf al op dit jacht flaneren?

Motorjachten
  • Pendennis
  • Burgess