Dit is het jacht van Wim Beelen, de nieuwe liefde van Sylvie Meis

Sylvie Meis heeft een nieuwe vlam; miljonair Wim Beelen. En het Quote 500-lid heeft natuurlijk een prachtig jacht in bezit.

Sylvie Meis

Sylvie Meis heeft een nieuwe vlam en hoewel dit nieuws normaliter niet heel Nautique-waardig zou zijn, wilden we er toch een artikel aan wijden. Meis' nieuwe vlam is namelijk niemand minder dan Quote 500-lid Wim Beelen, een vastgoedondernemer die op nummer 360 van de lijst staat en een 'klein' vermogen van €155 miljoen achter zijn naam heeft staan. Onderdeel van dat vermogen is een jacht met de toepasselijke naam Lucky Us. Tijd om wat aandacht te besteden aan het vaartuig waar Meis al aan boord gespot is.

De afvalkoning

Beelen staat, volgens het AD, bekend als 'De Afvalkoning'. Dit zou te maken hebben met de manier waarop Beelen zijn vermogen vergaard heeft. De ondernemer komt uit Nunspeet en is rijk geworden met het verwerken van bouwafval. Beelen sloopte jarenlang honderden panden en het afval afkomstig van deze panden werd vervolgens hergebruikt. Vanaf zijn 17e is het bedrijf van Beelen uitgegroeid tot het grootste sloopbedrijf van Nederland en de nummer 17 ter wereld. Een behoorlijke prestatie, dus. Sinds 2020 is het bedrijf niet meer in bezit van Beelen en tegenwoordig heeft de miljonair zijn zinnen gezet op de bouw van superjachten. Maar die interesse komt niet uit het niets.

Lucky Us

Beelen is, zoals een miljonair betaamt, natuurlijk zelf ook eigenaar van een bescheiden vaartuig. De Lucky Us is een jacht van 42 meter en heeft volgens het AD een waarde van 17,5 miljoen euro. Het jacht komt van niemand minder dan Feadship en is gebouwd in 2003. Al een ouder besje, dus. Maar in 2020 heeft het jacht een uitgebreide refit ondergaan en kreeg het jacht – dat voorheen Lady Charlotte heette – ook een nieuwe naam: Lucky Us. Het jacht zou eerder nog een gedeeld eigenaarschap hebben maar inmiddels is Wim Beelen de enige eigenaar van dit vaartuig. Aan boord kunnen 10 gasten verblijven en is ruimte voor een 10-persoons bemanning. De binnenkant van het jacht is in bovenstaande video te bewonderen.

Het jacht heeft ook een tijdje te koop gestaan maar het ziet ernaar uit dat Beelen uiteindelijk toch van de verkoop af heeft gezien. Het jacht is in ieder geval voor nu nog in het bezig van Beelen en het duo werd op Mallorca gezien met het jacht; een mooie eerste vakantie samen, als u het ons vraagt.

Nieuws
  • Quote, AD, Shownieuws, SuperYacht Times, Superyachtfan
  • NL Beeld / Imago