Een lancering van groot succes: het 82 meter lange Project Cali heeft de bouwloods van Lürssen verlaten

Lürssen kondigt de oplevering van Project Cali aan, een 82 meter lang gezinsjacht.

Cali

Op donderdag 26 oktober verliet een nieuw en groots project de bouwloods van Lürssen in Duitsland. Op dit moment zou de werf zo'n negen projecten in aanbouw hebben en het 82 meter lange Project Cali is hier een van. Het jacht is ontworpen door Lürssen's eigen Jim Robert Sluijter en het uiterlijk van het jacht wordt door Lürssen zelf omschreven als "slank en elegant". Deze karakteristieken worden vooral benadrukt door de omgekeerde boegvorm.

Gezinsjacht

Volgens de werf is het jacht voornamelijk gericht op een actief gezin met een voorliefde voor buitenactiviteiten. Een persbericht stelt: "... twee van de belangrijkste kenmerken van het jacht [zijn de] buitenruimtes. De ruime beach club op het benedendek opent naar beide zijden met grote zeeterrassen en is verbonden met een zeer groot zwemplatform achter. Het 30 meter lange zonnedek biedt een panoramisch uitzicht en biedt voldoende ruimte voor activiteiten, zowel overdag als 's avonds." Het zonnedek beschikt over een zithoek, een jacuzzi, een barbecue, pizzaoven, openluchtbioscoop en een bar.

De oplevering van het jacht staat gepland voor Q1 2024. Het zal dus niet lang meer wachten zijn tot het jacht begint aan haar sea trials. Wie vervolgens met haar de zeven wereldzeeën mag ontdekken is niet bekend. Ook naar details met betrekking tot het interieur van het jacht is het alleen nog gissen. Wel zou het ontwerp van de hand van RWD komen.

Superjachten
  • Lürssen, BOAT International
  • Tom van Oossanen