Batavialand: volop vermaak in de maand oktober

Komende maand moet u in Batavialand zijn.

Batavia

De maand oktober zit bomvol: het is niet alleen de maand van de Kinderboekenweek maar ook die van de Geschiedenis, én in de maand oktober vindt het Weekend van de Wetenschap plaats. Dat betekent dat er in Batavialand de komende maand genoeg te doen is. Voor zowel jong áls oud.

GeneaHotspot

Op zaterdag 7 oktober kan men de eigen familiestamboom in elkaar zetten. GeneaHotspot helpt en geeft advies bij het opstellen van een dergelijke stamboom. Daarnaast worden onderwerpen als de burgerlijke stand, familiewapens, bevolkingsregisters en militaire voorouders besproken.

De Maand van de Geschiedenis

In het kader van de Maand van de Geschiedenis en het Weekend van de Wetenschap worden in Batavialand speciale rondleidingen georganiseerd. Deze zullen plaatsvinden op 7 en 11 oktober op het depot van maritieme archeologische rijkscollectie. Conservator Joran Smale zal de rondleiding leiden en gaat samen met u op zoek naar archeologische sporen uit de tijd van de watergeuzen. U kunt de spullen uit die tijd bekijken en komt erachter hoe deze voorwerpen geconserveerd en onderzocht worden.

ArcheoHotspot

Elke woensdag- en vrijdagmiddag in oktober staat Batavialand in het teken van archeologie. Bij ArcheoHotspot kunnen bezoekers vragen stellen en echte archeologen aan het werk zien. Men kan onder begeleiding zelf ook meewerken aan onderzoek en kan de eigen vondsten laten analyseren.

Kinderboekenweek

Op verschillende dagen tijdens de Kinderboekenweek, worden er voorleesmomenten georganiseerd. Zo zal er op 4, 7, 11 en 14 oktober voorgelezen worden uit het boek "Watermensen" van Hans Kuyper. Kinderen van 8 tot 10 jaar kunnen hierbij aansluiten en vervolgens kan men de kindertentoonstelling gewijd aan dit boek bezoeken. Beide gaan over de geschiedenis van de provincie Flevoland. De kinderen die de expositie en het voorleesmoment bezoeken krijgen het boek "Watermensen" cadeau.

Kortom, u hoeft zich in oktober niet te vervelen.

Op het water
  • Batavialand
  • Jasper Pluim