De Otam 70HT: een brandstofefficiënte snelheidsduivel

In Cannes presenteerde Otam de derde unit van de Otam 70HT; een motorvaartuig dat alle verwachtingen overtreft.

Otam

Tijdens het Yachting Festival in Cannes werden verschillende primeurtjes gepresenteerd, zo ook door Otam. De Italiaanse werf presenteerde de derde unit van de 70HT. En hoewel het gaat om de derde versie van dit strakke motorjacht, is ook deze derde unit weer een meesterwerkje op zich. Volgens Otam overstijgt de 70HT "de verwachtingen van de veeleisende eigenaren". Waar de Otam 70HT vooral in uitblinkt is haar brandstofefficiëntie op hoge snelheid.

Snel en efficiënt

De 70ste verjaardag van de werf zit eraan te komen en dat betekent natuurlijk dat er groots uitgepakt moet worden. Daarom was het tijd voor Otam om indruk te maken in Cannes. En dat doet de Italiaanse scheepsbouwer met de Otam 70HT die, volgens Otam, in bijna niets lijkt op haar zussen. Zo heeft Otam gewerkt aan de brandstofefficiëntie en heeft de 70HT enorme sprongen gemaakt op het gebied van brandstofgebruik bij snelheden van 40 knopen of meer. Dit komt ook mede door de lichtgewicht constructie van Aramat, Kevlar en carbonvezels.

Een jacht voor het hele jaar

Maar brandstofefficiëntie was niet het enige puntje van aandacht bij de constructie van deze Otam 70HT. Matteo Belardinelli, de sales en communicatiemanager van Otam, vertelt in een persstatement: "Deze boot is van een technisch ingestelde eigenaar-operator die zijn jacht het hele jaar door in alle zeecondities wil gebruiken ... Omdat hij de boot 12 maanden per jaar gebruikt, wilde hij bijvoorbeeld zowel verwarming als airconditioning en verwarmde vloeren in de badkamers." Daarnaast beschikt het jacht over een enorm schuifdak waarmee natuurlijk licht het jacht op elk gewenst moment kan vullen.

Ontwerp

Het jacht is ontworpen door Giuseppe Bagnardi van BG met romplijnen van de hand van Umberto Tagliavini Marine Design. Onderdeks vindt men drie hutten, een kombuis en het verblijf voor de bemanning. Op het hoofddek is een tweede kombuis te vinden en een dinette. Otam streeft ernaar om elk jacht iets unieks mee te geven, zo ook de derde unit van de 70HT: "Zonder uitzondering zijn [eigenaren] op zoek naar iets unieks en exclusiefs en dat betekent dat we altijd onze eigen grenzen verleggen. Deze nieuwste levering is opnieuw een voorbeeld van onze missie om buitengewone, high-performance jachten te bouwen die zijn afgestemd op de persoonlijke wensen van elke klant", aldus Belardinelli.

Motorjachten
  • Otam
  • Alberto Cocchi & Alessandro Guerrieri