Superjacht Kaos met waarde van $300 miljoen opnieuw gevandaliseerd

Het 110 meter lange jacht van Walmart-erfgename Nancy Walton is opnieuw met verf besmeurd

Kaos

De beruchte klimaatactivisten slaan weer toe: superjacht Kaos, het bekende Oceanco-jacht, was eerder ook al het slachtoffer van vandalisme toen ze in de haven van Ibiza lag. Nu, nog geen twee maanden later, is het jacht weer met verf beklad door klimaatactivisten van Extinction Rebellion. Deze keer in de haven van Barcelona.

Opnieuw in de verf

Na de eerste aanval op 16 juli dit jaar leek het alsof Nancy Walton de oplossing had gevonden: blijven varen. Zo konden de klimaatactivisten niet bij het jacht komen en zou een mogelijke tweede aanval uit blijven. Toch kan een jacht van 110 meter niet voor altijd blijven varen, en dat betekent dat aanmeren in een haven onvermijdelijk was. Zodra het jacht in de Marina Port Vell van Barcelona lag, grepen klimaatactivisten hun kans. Tijdens een protest tegen een "niet-duurzame levensstijl voor de planeet" is het jacht opnieuw met verf besmeurd.

Vandalisme

Vorige keer werd de achterkant van het jacht bedekt met rode verf, deze keer is de zijkant aan de beurt. Op Twitter is te zien hoe de activisten een bord omhoog houden met de tekst 'Miljardairs horen niet te bestaan'. De groep kwam de haven in de ochtend binnen en heeft de aanval op dat moment uitgevoerd.

De groep activisten heeft belooft zich te richten op de rijkste 1% van de samenleving. Het doel is volgens Majorca Daily Bulletin om duidelijk te maken dat "de rijken en hun vrijetijdsbestedingen die essentiële hulpbronnen verspillen een luxe zijn die we ons niet kunnen veroorloven". Hoe het jacht er op dit moment uit ziet is niet helemaal duidelijk, toch zou Walton na de aanval op Ibiza strengere veiligheidsmaatregelen hebben genomen om het jacht te beschermen.

Nieuws
  • Tom van Oossanen