Lekker eropuit deze nazomer: een rondje Molenplas bij Haarlem

Heerlijk het water op in de laatste maanden van de zomer? Dan is het rondje Molenplas bij Haarlem een mooie tip voor u.

Haarlem

Elke week voorzien we u van de mooiste vaartips in Nederland. Deze week is de beurt aan het rondje Molenplas bij Haarlem, een leuke en korte route die ideaal is voor een dagje op het water. Geniet van de historische grachten en de prachtige natuur op de Mooie Nel. Wilt u er een weekend van maken? Overnacht dan in het mooie Haarlem; hier zijn genoeg musea, winkels en restaurants te vinden om een weekend mee te vullen.

Rondje Molenplas

De Molenplas is een bekend zwemwater in de buurt van Haarlem. Met het rondje Molenplas vaart u langs deze plas waar u eventueel aan kunt leggen voor een verfrissende duik of voor een heerlijk hapje en drankje bij het lokale restaurant. Het rondje Molenplas begint in Haarlem op het Spaarne, de rivier die door de stad stroomt. Vanaf daar vertrekt u in zuidelijke richting naar het Zuider-Buiten Spaarne. Onderweg vaart u onder verschillende bruggen door en kunt u genieten van de natuur op de route. Nadat u bij de Molenplas bent langsgevaren, vervolgt u de route richting Vijfhuizen. Voorzichtigheid geboden bij de spoorbrug; deze kan niet open en niet elk vaartuig zal hier onderdoor passen. Mocht u de route wel af kunnen maken dan vaart u via de Mooie Nel terug naar het Spaarne. De gehele route duurt ongeveer vijf uur.

De stad met vele gezichten

Haarlem is een attractie op zich. Heeft u een weekend over? Dan is het zeker aan te raden om een bezoekje te brengen aan de stad. Haarlem heeft een historisch centrum met verschillende beroemde musea zoals het Frans Hals museum, het Teylers Museum en het Museum van de Geest. Daarnaast zijn er verschillende mooie bezienswaardigheden in de stad te vinden en is het ook op het gebied van winkels en boutiques een mooie bestemming. Vooral de pittoreske Gouden Straatjes zijn een aanrader.

Varen in Haarlem is niet alleen een genot voor liefhebbers van het water, maar ook kunst- en cultuurfanaten kunnen hier hun hart ophalen.

Op het water
  • In de buurt, Greenjoy
  • Adobe Stock