Magic Johnson verbleef zes weken op megajacht Phoenix 2; Dit is wat een dergelijke vakantie kost

Een heerlijke vakantie is voor de rich & famous misschien makkelijk te betalen. Maar hoeveel kost zo'n vakantie nu eigenlijk echt?

Magic Johnson

Voormalig basketbal-speler Magic Johnson is net van boord gestapt van de Phoenix 2, een extreem luxe charterjacht waar de Amerikaanse beroemdheid zes weken lang op verbleef met zijn familie en vrienden. Johnson was op een luxe vakantie met genoeg vermaak. Het jacht startte de reis in Frankrijk waarna gestopt werd in Italië, Griekenland en Kroatië. En hoewel een dergelijke vakantie voor het gewone volk flink wat spaarvarkens zal doen sneuvelen, is een charterreis met een jacht van 90 meter voor de rich & famous een koopje. De kosten voor het charteren van de Phoenix 2? Zo rond de $7.5 miljoen.

Bescheiden reisje

Zes weken lang verblijven op een luxe charterjacht is op zichzelf al een behoorlijk luxe vakantie te noemen. Maar Johnson pakte tijdens zijn reis flink uit. Zo legde het jacht aan in verschillende plaatsen in Europa en bezocht hij luxe bestemmingen op het vaste land om te dineren in stijl. Zo at het gezin een hapje bij de San Dominico Palace, Taormina, een Four Seasons hotel in Sicilië waar een verblijf $1.700 per nacht kost.

Lürssens Phoenix 2

Johnson en zijn familie verbleven aan boord van Lürssens Phoenix 2, een superjacht dat gebruikt wordt voor charterreizen. Volgens People kost een week aan boord van dit luxe vaartuig zo'n $1.255.000 en dat betekent dat een vakantie van zes weken al snel op kan lopen. Johnson zou zo rond de $7.530.000 hebben uitgegeven voor de huur van het jacht. Voor deze prijs krijgt de oud-basketballer een jacht met zeven hutten en 29 crewleden. Aan boord van het jacht zijn zwembaden, bioscopen, jacuzzis, een fitnessruimte en een welnessruimte te vinden. Daarnaast werd Johnson ook nog extra in de watten gelegd aan boord. Op zijn Instagram-pagina schrijft hij over een gemaskerd bal en een 'Griekse god en godin extravaganza'.

Johnson heeft in totaal vijf landen bezocht en heeft achttien gasten aan boord verwelkomt tijdens de reis.

Nieuws
  • People
  • NL Beeld / The Image Direct