Weekendtip: feest op het water en in de stad tijdens Sneekweek

Vanaf vandaag gaat Sneekweek van start en dat betekent een week vol vermaak op en van het water.

sneekweek

Van vrijdag 4 t/m donderdag 10 augustus is Sneek dé bestemming voor maritiem vermaak in Friesland. Een week lang organiseert de stad het jaarlijkse evenement Sneekweek en dat betekent feest op het water én in de stad. Bezoekers kunnen zich vermaken met activiteiten die georganiseerd worden in het centrum van Sneek. Zo wordt er onder andere een straattheater opgezet, zijn er muziekterrassen, kindermiddagen en is er een braderie. En natuurlijk vinden er tijdens Sneekweek ook verschillende zeilevenementen plaats. Dat betekent voor de hele familie vermaak!

Dit weekend

Vanavond begint het officiële programma met de opening om half 10. De 86e editie van Sneekweek opent met de Vlootschouw waarbij de deelnemende zeilklassen door de grachten varen. Op zaterdag zijn er direct om 10:00 verschillende zeilwedstrijden bij te wonen. Zowel op zondag als op zaterdag kunnen toeschouwers vanaf het Starteiland tussen 10:00 tot 16:00 uur wedstrijden volgen. Op 9 augustus, als hardzeildag is afgelopen, zal het SKS-skûtsjesilen van start gaan op het Sneekermeer.

Boot van het jaar

Elk jaar wordt er voor Sneekweek een 'Boot van het Jaar' gekozen. Het gaat hierbij om schepen die op een speciale manier aandacht hebben getrokken. Afwisselend gaat het hier om schepen die een sportieve prestatie hebben geleverd, die op een sociaal vlak worden ingezet of die belangrijk zijn voor het toerisme of de watersport in Sneek of Zuidwest Friesland. Dit jaar gaat de titel van 'Boot van het Jaar' naar Ald Fryslân, een rondvaartboot die al 10 jaar toeristen vervoert in de grachten van Sneek. Volgens het bestuur van Sneek Promotion is de Ald Fryslân een "fantastische toevoeging op het toeristisch informatief aanbod in Sneek". Aan de benoeming zijn een oorkonde en een wimpel verbonden en de Boot van het jaar kan bij de Waterpoort worden bekeken.

U bent in ieder geval het hele weekend zoet met een bezoekje aan Sneek.

Op het water
  • Sneekweek
  • Adobe Stock