Ze ligt ergens langs de kust genaamd 'Treasure Coast'. Hier verblijft ze, op de bodem van de oceaan, om het nieuwe huis van verschillende vissen en andere zeewezens te worden. De naam van het rif zal 'A. A. Hendry Reef' worden, vernoemd naar een pioniersfamilie uit St. Lucie die een grote donatie gedaan heeft om het kunstmatige rif tot stand te kunnen brengen.
Een oud jacht
Ze was in 1987 al gebouwd naar een ontwerp van Espinosa Yacht Design en Tom Fexas Yacht Design. Nadat ze door haar laatste eigenaar was achtergelaten lag ze voor lange tijd stil in een haven. Maar in 2022 werd ze aangekocht door het MCAC Reef Fund. Daarna verhuisde ze naar haar huidige verblijfplaats. Vorige week zaterdag is ze uiteindelijk tot zinken gebracht en op dit moment ligt ze op dertig meter diepte op de bodem van de oceaan. Het jacht deed er ongeveer twintig minuten over om volledig te zinken.
Een huis onder water
Uiteindelijk is het de bedoeling dat dit kunstmatige rif onderdak zal bieden aan verschillende soorten koraal, zeewaaiers, kreeften, garnalen, tandbaars, snapper, amberjacks, trekkervis, zeebaars, porgies, blauwe stekelvinvissen, brilogen en sardines. Pelagische soorten zoals kingfish, wahoo, cobia, bonito, tonijn en de iconische zeilvis zullen soms ook op het rif te vinden zijn; 38 meter aan woning op de bodem van de zee.
Kunstmatige riffen zijn niets nieuws; ze versterken de onderwaternatuur en ook in Nederland zijn er verschillende kunstmatige riffen geplaatst. In bovenstaande video is een voorbeeld van een kunstmatig rif in volle glorie te zien. Natuurlijk niet zoals het er in onze Nederlandse wateren uit zou zien maar wel een beeld van de toekomst van de Time.
- Nieuws
- TCPalm
- Video still TCPalm
- TCPalm