Een statig beeld: Feadship's 76 meter lange Project 825 vaart door de kleine Nederlandse kanalen

Ze mag dan nog niet klaar zijn; Feadship's Project 825 vaart op woensdag door de Nederlandse kanalen en dat is een prachtig beeld om te mogen aanschouwen.

Project 825

Op woensdag manoeuvreerde weer een enorm jacht door de kleine Nederlandse kanalen. Deze keer was het Feadship's Project 825 die getransporteerd werd naar de faciliteit in Kaag waar uiteindelijk gewerkt zal worden aan haar afbouw. Met haar lengte van 75.80 meter is ze misschien niet zo groot als het vorige jacht dat door de kanalen van Alphen aan den Rijn getrokken werd, we betwijfelen of die ruime tien meter voor de bewoners aan het kanaal uitmaken; een tijdelijke 'zonsverduistering' zal met dit formaat jachten altijd het gevolg zijn.

Belooft veel goeds

Ze is dus nog bij lange na nog niet af, maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet iets kunnen zeggen over hoe ze in elkaar zit. Zo heeft het jacht eenvoudige maar toch elegante lijnen, ontworpen door Studio De Voogt, en zou het interieur van Project 825 ontworpen zijn door Gilles & Boissier uit Parijs. Voor de kenners: dit zijn dezelfde architecten die het Baccarat Hotel in New York hebben ontworpen. Aan boord bevinden zich een beach club met zwembad, slaapruimte voor 6 gasten en een terras met jacuzzi voor de eigenaarshut. Hoewel we nog even moeten wachten op beelden van het interieur, kunnen we ons in ieder geval al een voorstelling maken.

Prestaties

Door de 2.000 pk MTU diesel motor kan een topsnelheid bereikt worden van 15,4 knopen, een kruissnelheid van 12 knopen en heeft het jacht een trans-Atlantische range van 5.000 nautische mijl.

De oplevering van Project 825 staat gepland voor het einde van 2024.

Nieuws
  • Feadship
  • Feadship