Sterk begin voor Marit Bouwmeester: aanvoerder van het klassement bij Olympisch Test Event

Het belooft veel goeds voor zeilster Marit Bouwmeester: tijdens de olympische testwedstrijd bij Marseille begint de Friezin sterk en voert het klassement al na dag één aan.

Bouwmeester

Een goed begin voor zeilster Marit Bouwmeester: zondag tijdens de olympische testwedstrijd werd de Fries twee keer tweede in de Ilca 6-klasse én voert ze inmiddels het klassement aan na een dag zeilen. De vraag is of ze een olympische kwalificatie op haar naam kan zetten voor de spelen van 2024 in Parijs.

Zeilen in Marseille

Het duurt misschien nog even maar voor zeilers is de voorbereiding voor de Olympische Spelen van 2024 in volle gang. In de baai van Marseille is een olympische haven ingericht waar de testwedstrijd voor de olympische zeilsport georganiseerd wordt. Een beperkt aantal landen mag meedoen aan deze generale repetitie. Wanneer men hier op het water goed presteert en op het WK Zeilen in Den Haag, dan betekent dit een plekje op het podium én een vroege olympische kwalificatie. Er staat dus veel op het spel voor Bouwmeester en andere Nederlandse deelneemsters. Een spannende competitie: wanneer een andere Nederlandse zeilster zich kwalificeert valt het doek voor de rest.

Sterk begin

Maar het lijkt Bouwmeester voor nu voor de wind te gaan: onder lastige omstandigheden werd zij alsnog tweemaal tweede binnen haar klasse en is ze daarnaast na een dag klassementsleidster. Over de wedstrijd vertelt de zeilster NU.nl: "Het was wel wat uitdagend. Soms kwam de wind keihard in, soms totaal niet. Voor iedereen zijn dit heel uitdagende races. Dus ik ben wel heel blij met mijn resultaat. Je wil geen grote fouten maken. Je kan het evenement niet winnen op de eerste dag, maar je kan jezelf wel uitschakelen. Dus dit is prima."

In totaal komen er tijdens de testwedstrijd elf Nederlanders in actie.

Nieuws
  • NU.nl, Watersport TV Online
  • NL Beeld / Proshots