Columbus lanceert 50-meter lange M/Y Anjelif met vier verdiepingen, sauna, sportruimte én helikopterplatform

Ze zal haar première hebben tijdens de Monaco Yacht Show 2023 maar wij mogen al een kleine impressie met u delen: Anjelif van Columbus Yachts is te water gelaten en dat maakt voor een mooi plaatje.

Columbus

Ze is volledig van aluminium gemaakt maar dat is zeker niet het enige wat de Anjelif een lust voor het oog maakt. Ze zit namelijk ook vol met technische en stilistische snufjes die haar ook een behoorlijk innovatief jacht maken. En ze beschikt natuurlijk over de nodige luxe; het jacht heeft vier dekken en dus voldoende vierkante meters voor vermaak aan boord.

Innovatie tot-en-met

Het superjacht is mooi om te zien maar wij weten ook dat schoonheid niet alles is en daarom kijken we ook graag naar de mate van innovatie die een nieuw jacht met zich meebrengt. Bij de Anjelif zit dat wel goed. Ze is volledig gebouwd uit aluminium, heeft een hybride, diesel-elektrische voortstuwing en beschikt over twee geavanceerde systemen aan boord. De systemen in kwestie: een luchtreinigingstechnologie waarbij koude plasma gebruikt wordt voor het zuiveren van de lucht van buiten. Dit systeem kan als air conditioning dienen en als ventilatiesysteem. Het andere systeem is gericht op het ontsmetten van de ruimtes aan boord om veiligheid voor opvarenden te garanderen.

Leuk om te zien

Maar het oog wil ook wat, en met een ontwerp van Marco Casali van Too-Design - zowel interieur als exterieur - ziet het jacht er strak en netjes uit. Het interieur is gemaakt met ecologische en natuurlijk materialen; nog een teken van de vooruitstrevendheid van Columbus Yachts. En de indeling van het jacht biedt optimale mogelijkheden voor entertainment. Zo is er een fitnessruimte op het hoofddek, een sauna én een massageruimte, een zwembad met teakhouten afwerking en een helikopterplatform dat kan transformeren in een openluchtbioscoop. Met een jacht als Anjelif worden zaken als aanmeren (of überhaupt een huis op vasteland) vrijwel overbodig.

Het begint dan toch wel te kriebelen om een kijkje aan boord te kunnen nemen. Voor nu zijn er nog geen beelden vrijgegeven van het interieur van het vaartuig en de vraag is of dit ooit gaat gebeuren. Gelukkig hebben we genoeg materiaal van de buitenkant om in ieder geval vandaag zoet mee te zijn. Voor morgen vinden we dan wel iets nieuws om ons aan te vergapen.

Superjachten
  • Columbus Yachts
  • Columbus Yachts