Europese eigenaren opgelet: de Verve 42 is dé high-performance weekender voor deze zomer

Een ware primeur voor Europese eigenaren: Azimut presenteerde tijdens de Venice Boat Show 2023 de Verve 42; de perfecte weekender voor een sportieve zomer op het water.

verve 42

Ze was eerder ook al te verkrijgen in andere delen van de wereld, maar ook wij Europeanen mogen nu van haar genieten; de Verve 42 is toegetreden tot de Europese markt. Tijdens de Venice Boat Show 2023 in, natuurlijk, Venetië presenteerde Azimut de nieuwe sportieve weekender. 13 meter aan glamour, luxe en natuurlijk snelheid.

Sportief bootje

Haar uiterlijk doet op het eerste gezicht al behoorlijk sportief aan maar wanneer we verder kijken dan de neus lang is, zien we de details die de nieuwe Verve 42 weer een tandje beter maken dan haar voorganger. De door Michael Peters ontworpen Steppen 'V' Ventilated Tunnel (SVVT) romp zorgt voor een vermindering in de waterweerstand en faciliteert daarnaast een soepele instap. Het ontwerp van het interieur is gedaan door Francesco Struglia waarbij vooral de rompbeglazing opvalt: deze loopt tot aan het gangboord, een detail waardoor de stuurstand een open gevoel krijgt.

Niet alleen sportief, ook glamoureus

Er is sprake van een naadloos evenwicht: de sportieve kenmerken van de Verve 42 worden moeiteloos gecombineerd met een glamoureuze en gastvrije sfeer. Overdag ontspanning maar ook een behoorlijke snelheid op het water. De eethoek op het benedendek kan omgetoverd worden tot een tweepersoonsbed. Daarnaast zijn er aan boord twee hutten aanwezig voor in totaal vier gasten. Met haar drie Mercury buitenboordmotoren van 400 of 450 pk kan een topsnelheid van 45 knopen bereikt worden en een kruissnelheid van 33 knopen. Zeker een aanrader voor de Europese liefhebber die wil ontspannen, maar ook graag geniet van de wind in de haren.

Motorjachten
  • Azimut
  • Azimut