Teleurstelling voor miljardairs: superjachten zijn niet meer toegestaan in de haven van Napels

Napels heeft aangekondigd dat luxe jachten groter dan 75 meter niet meer aan mogen leggen in de Italiaanse stad.

Napels

Een grote teleurstelling voor superjacht-eigenaren: de mogelijkheden om aan te leggen in Italië zijn weer een beetje kleiner geworden. Napels heeft aangekondigd dat vaartuigen langer dan 75 meter niet meer aan mogen leggen in de stad. En dat is voor veel beroemde miljardairs een teleurstelling.

Veiligheidsredenen

De stad zegt de maatregelen te nemen vanwege veiligheidsoverwegingen maar het nieuwe beleid frustreert al enorm. En niet alleen bij de eigenaren van superjachten. Ook havenbeheerders zijn ontevreden: "Er zijn regels en die respecteren we, maar in dit geval moet worden opgemerkt dat de repercussies van deze bepaling aanzienlijk zijn," vertelt Massimo Luise, een havenmeester in Napels, aan Italy24. Want de stad was een belangrijke aanlegplaats voor mensen met geld in de zak. Louis legt uit: "Het is jammer voor Napels, een bijzondere stad vol cultuur en traditie ... dat het niet langer gasten van het kaliber Leonardo DiCaprio, Johnny Depp, Jeff Bezos en Jennifer Lopez kan verwelkomen."

Gestrand aan de kust

Bernard Arnault, de op een na rijkste man ter wereld, was zelfs gestrand voor de Italiaanse kust vanwege de nieuwe regel. Toen zijn 101-meter lange Symphony aan wilde leggen in de Italiaanse stad werd zijn crew meegedeeld dat ze Napels niet binnen mochten varen. En dat betekent dat het jacht voor de kust blijft liggen. Maar met een bioscoop en zwembad aan boord moet dat vast geen probleem zijn.

Wij voorzien in ieder geval een groei in de verkoop van kleinere jachten. Want voor mensen als Jeff Bezos, Johnny Depp en Leonardo DiCaprio is de aanschaf van zo'n klein opdondertje natuurlijk een peuleschil.

Nieuws
  • Euronews
  • Adobe Stock