Feadship liefhebbers opgelet: de Feadship Heritage Fleet komt naar Haarlem en Amsterdam

In het weekend van 16 tot 18 juni kunnen liefhebbers van Feadship hun hart ophalen: 24 klassieke Feadships zullen in het kader van het 10-jarige jubileum van de Feadship Heritage Fleet van Haarlem naar Amsterdam varen.

Feadship

De Feadship Heritage Fleet is een vereniging opgezet voor de trotse bezitters van Feadships die meer dan dertig jaar oud zijn. Veel van de Feadships die een drietal decennia geleden te water is gelaten siert nog steeds de Nederlandse wateren, en dat is reden voor een viering: deze Heritage Fleet biedt een eerbetoon aan de kwaliteit van de klassieke Feadship makelij én het zorgvuldige onderhoud van de eigenaren die al meer dan dertig jaar een Feadship vaartuig in hun bezit hebben. De manier om dit te vieren is de Feadship Heritage Fleet waarbij vierentwintig van deze klassieke schepen op zaterdagmorgen van Haarlem naar Amsterdam varen.

De planning

Op vrijdagmiddag 16 juni zal het evenement van start gaan met een opening om 17 uur bij de Gravenstenenbrug. Niemand minder dan de burgemeester van Haarlem zal in samenwerking met de voorzitter van de Feadship Heritage Fleet het startsignaal geven. Met een speciaal eerbetoon aan Feadships Frits de Voogt die aan het Spaarne in Haarlem woont en een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de prachtige floot die zijn huis dit weekend zal passeren. Op zaterdagochtend 17 juni zullen de schepen vertrekken voor de reis naar Amsterdam, de vaarroute is in de afbeelding hieronder weergegeven. De vloot zal in twee groepen vertrekken vanwege de openingstijden van bruggen op de route, op punt 7 op de kaart zullen beide groepen weer bij elkaar komen om hun tocht samen te vervolgen.

Feadship Heritage

Feadship staat voor First Export Association of Dutch Shipbuilders en is in 1949 opgericht door 6 Nederlandse jachtwerven. In 2013 werd de Feadship Heritage Fleet voor het eerst georganiseerd waarbij een aantal belangrijke doelstellingen centraal stond: het moest een vereniging van eigenaren van klassieke Feadship-jachten worden om het erfgoed van Feadship voort te zetten waarbij evenementen en diensten met betrekking tot de jachten georganiseerd werden. Inmiddels is de Feadship Heritage Fleet toe aan zijn tiende jubileum en dat betekent dat komend weekend een prachtig schouwspel van klassieke, kwalitatief hoogstaande makelij de havens van Haarlem en Amsterdam zal sieren. Een goede reden voor een tochtje naar de Randstad!

Nieuws
  • Feadship
  • Feadship