Een eerste kijkje bij 72 meter lange Sakura van Feadship

De Nederlandse scheepswerf Feadship staat bekend om z'n grote jachten. Op dit moment zijn ze bezig met Sakura, een 71,76 meter lang motorjacht dat in mei 2025 klaar is voor een nieuwe eigenaar.

feadship

Feadship is hard aan het werk om een nieuw superjacht te lanceren: de Sakura. Het schip is vernoemd naar het Japanse woord voor kersenbloesem vanwege haar vloeiende organische lijnen en haar diesel-elektrische voortstuwing voor een duurzamere vaart. Sakura moet in mei 2025 klaar zijn om afgeleverd te worden aan een nieuwe eigenaar. Ze is direct via Feadship te koop.

Exterieur

Voor Sakura's exterieur werkt Feadship samen met Studio De Voogt, die inspiratie opdeed bij Feadships jacht Pure. Zo krijgt Sakura simpele maar elegante lijnen voor een gracieus uiterlijk. Van het zonnedek voorop tot het zwembad achter, alles klópt gewoon aan dit jacht.

Interieur

Het interieur is geschetst door de Italiaanse studio FM Architettura d'Interni, die goed naar de Japandi-stijl heeft gekeken: een mooie mix van Scandinavisch hout en functionaliteit met Japanse soberheid en minimalisme. Het geheel moet ervoor zorgen dat alle generaties zich thuisvoelen aan dek, met genoeg ruimte voor ontspanning en vermaak voor iedereen.

Intiem

Sakura wordt een jacht voor het hele gezin. Feadship geeft aan dat het leven op zee verandert: er is meer focus op het gezinsleven en meerdere generaties zijn aan boord. Daarom zijn gemeenschappelijke ruimtes des te belangrijker. Niet het zonnedek, maar het hoofddek is de focus. Daarbij wordt gebruikgemaakt van Feadships expertise in constructies gemaakt van glas: het hoofddek is omringd door ruiten die van vloer tot plafond reiken. Door middel van schuifdeuren kan men zich vrij van binnen naar buiten bewegen zonder drempels om te genieten van het zwembad en de zonnebedden.

"We wilden een jacht bouwen met de intimiteit van een 71,74 meter lang jacht, maar met de functionaliteit en ruimtelijkheid van een veel groter jacht," zegt Maarten Janssen, Sales Director bij Feadship. "Hierbij balanceren we de prachtige ruimtes voor interactie, entertainment en familietijd met chique ruimtes waar men zich even kan afzonderen. Sakura is een unieke kans voor een klant die op korte termijn op zoek is naar een gloednieuw jacht van Feadship in dit formaat."

Privacy

Hoewel familie en samenzijn centraal staat op Sakura, is er dus ook genoeg ruimte om alleen te zijn. Zo heeft Feadship een owners' deck weten te realiseren, wat zeldzaam is op een jacht van dit formaat. De 'master stateroom' bevindt zich op een prominente plek aan de voorkant met toegang tot het gangboord met een eigen ontbijthoek en hottub. Omhullende, glazen ramen van vloer tot plafond bieden een panoramisch uitzicht. De sky lounge kan dienen als mediaruimte voor het hele gezin om een film te kijken, terwijl het open achterterras is ingericht om buiten te dineren voor een groot aantal gasten. Alle denkbare comfort wordt geboden in een heel bijzondere omgeving.

Gasten aan boord

Ook voor gasten is het aan boord van de Sakura prima toeven. De vier gastenhutten en de twee VIP-hutten zijn op het hoofddek gesitueerd. De twee VIP-suites kunnen door middel van een schuifdeur ook met elkaar verbonden worden, zodat één grote ruimte wordt gecreëerd. Handig voor chartergasten!

Wellness

De wellnessruimte van Sakura in het achterschip is gemakkelijk toegankelijk voor iedereen aan boord en ligt op steenworp afstand van het zwemplateau. Met een druk op de knop opent de teakhouten trap van het platform zich naar een wellnessruimte, die ook via de machinekamergang te bereiken is. Naar voorkeur van de eigenaar kan deze ruimte ook worden omgebouwd tot een fitnessruimte, een stoombad of een massageruimte. De ligging naast het zwemplateau maakt het ook ideaal voor duikspullen.

Op de toekomst voorbereid

Sinds de tewaterlating van de 83,50 meter lange Savannah in 2015 loopt Feadship voorop in het onderzoek naar het bouwen van milieuvriendelijke jachten door voortstuwingsoplossingen te ontwikkelen die in de komende jaren nog steeds relevant zullen zijn. Sakura wordt uitgerust met een efficiënt dieselelektrisch voortstuwingssysteem en IMO-Tier III-compatibele generatoren gekoppeld aan elektrische stuwraketten. Het systeem, dat zowel het brandstofverbruik als het motorgeluid drastisch vermindert, is ontworpen om in de toekomst te worden ondersteund door alternatieve energiebronnen, waardoor wordt gegarandeerd dat Sakura tot ver in de toekomst toonaangevend zal blijven op het gebied van jachten.