Ocean Race-zeiler stopt als schipper na beschuldigingen van ongepast gedrag

Op maandag kwam de president van de Franse Zeil Federatie met de aankondiging dat Franse schipper Kevin Escoffier de Ocean Race moest verlaten vanwege beschuldigingen van ongepast gedrag.

kevin escoffier

Het nieuws verraste velen: voor het begin van de race in Aarhus kondigde PRB-schipper Kevin Escoffier aan te stoppen als schipper voor het Frans/Zwitserse team. De aanleiding was "een vermeend incident" dat plaats zou hebben gevonden in Newport op 10 tot 21 mei. Hoewel er geen officiële klacht was ingediend tegen de schipper, kwam het race management met een persstatement waarin aangekondigd werd dat de Fransman vanwege "persoonlijke redenen" zijn taak neer moest leggen.

Onderzoek

Het persstatement van de president van de Franse zeilfederatie, Jean-Luc Denéchau, stelde dat: "de feiten die gepresenteerd zijn een melding rechtvaardigen bij het Ministerie van Sport en de kans is groot dat er een disciplinaire procedure binnen de federatie gestart wordt." Meer details worden niet vrijgegeven maar Denéchau voegt nog wel toe dat "als de feiten waar blijken te zijn, dit soort gedrag niet getolereerd kan worden." Het gedrag in kwestie zou gaan om ongepaste handelingen richting een vrouw tijdens een feest in de Amerikaanse stad Newport.

De race gaat door

PRB zal met een nieuwe schipper de race af moeten maken. Benjamin Schwartz zal in dit geval het stokje overnemen en als schipper aan boord meevaren.

Nieuws
  • dayFR EURO, Zeilen.nl
  • NL Beeld / _Abaca Press