Lokale tip: grachtenfestival 'ViVa Vathorst' in Amersfoort is veel meer dan een buurtfeest

Afgelopen weekend vond de tweede editie van ViVa Vathorst plaats: een groot buurtfeest waar bootjes, sups, zwemmers en wijkbewoners verzamelen in de grachten en elkaar ontmoeten op het water.

Amersfoort

Voor bewoners van de wijk Vathorst in Amersfoort is het na de succesvolle tweede editie waarschijnlijk uitgegroeid tot een heuse traditie; dit jaar en vorig jaar vierden water- en muziekliefhebbers ViVa Vathorst, een grachtenfestival voor jong en oud. Met verschillende food- en dranktrucks, een festivalmarkt en muzikaal vermaak is ViVa Vathorst meer dan een simpel buurtfeest. Het festijn heeft de potentie uit te groeien tot een waar watersportfestival. En volgend jaar juni weet u dus precies waar u met uw vaartuig aan moet leggen; juist, in de grachten van Vathorst.

Festival op het water

Op 3 juni, op een mooie zomerse dag, verzamelen verschillende zwemmers, bootjes en sups zich op de grachten van de Amersfoortse wijk Vathorst. Het is tijd voor de tweede editie van ViVa Vathorst, het buurtfeest/grachtenfestival dat vorig jaar in het leven is geroepen. De Amersfoortse kinderburgemeester Lynn Verhoeven (10) opent het evenement samen met Renier Bravinck, de programmaleider cultuurparticipatie en om 13:30 kan het feest beginnen. In de middag krijgt lokaal talent een plek op het podium en op de Terschellingkade is een festivalmarkt te vinden met foodtrucks en mogelijkheden tot het kopen van een drankje. Er is een springkussen opgezet en een schminktent; kortom, aan alles is gedacht.

Muzikaal vermaak

Een ontspannen sfeer en gezelligheid staan centraal op het water in Amersfoort. Met optimaal muzikaal vermaak zoals de Amersfoortse band There you go en coverbands Mohr & More en Een Rondje Doe Maar is een gezellige avond gegarandeerd. Dit jaar werd zelfs een optreden verzorgd door Bastiaan Ragas met zijn Basban: een feest voor alle aanwezigen.

Na een tweede succesvolle editie van ViVa Vathorst lijkt een heuse traditie geboren. Voor volgende jaren worden dan ook alvast grote plannen gemaakt. En u? U bent daar volgend jaar natuurlijk gewoon bij. De grachten in Vathorst zijn misschien niet de plek om een superjacht mee naartoe te nemen, maar met een eenvoudig sloepje feest u in juni 2024 gewoon mee.

Op het water
  • AD
  • Adobe Stock