Het interieur van 60-meter lange superjacht Entourage is luxe in de overtreffende trap

De nieuwste aanwinst binnen de Amels 60-serie is de Entourage. Bij deze jachten staat het design van het interieur centraal en ook de Entourage stelt niet teleur; ze is een heuse luxe villa op het water.

ENTOURAGE

Hoewel alle superjachten voorzien zijn van de nodige luxe, lijkt elk nieuw jacht nog moderner en luxer dan haar voorgangers. Zo ook het tweede superjacht uit de Amels 60-serie: de Entourage. Met een strak exterieur is ze al een prachtige verschijning op het water maar zodra u de drempel van het vaartuig over stapt, waant u zich in een luxe villa; kosten nog moeite zijn bespaard waar het gaat om de interieur-gerelateerde voorkeuren van de nieuwste eigenaar. Kijk en geniet van de overdadige luxe in dit hypermoderne schip.

Uniek ontwerp

Ze begon als Project Witchcraft maar is uiteindelijk omgedoopt tot Entourage. Ze werd gebouwd voor een eigenaar met de nodige ervaring die dus ook precies wist waar hij moest zijn voor een uniek en opvallend interieurdesign. Het in Canada gevestigde Burdifilek heeft het ontwerp voor het interieur verzorgd, een studio die bekendstaat om opmerkelijke ontwerpen. Diego Burdi, de mede-oprichter van Burdifilek vertelt in een persstatement: "De eigenaar wist precies wat hij wilde op het gebied van entertainment en hoe hij de verschillende ruimtes in elkaar over wilde laten lopen. Wanneer de zon ondergaat, verandert het hele jacht van dag naar nacht. Het zorgt voor een compleet nieuw gevoel."

De faciliteiten

De opmerkelijke stijl van Burdifilek komt overal op het jacht terug: van de jacuzzi aan boord tot de verschillende eetruimtes, bar en barbecue. Het oog voor detail is merkbaar vanaf het moment dat men aan boord stapt tot het sluiten van de ogen op het bed in een van de vijf slaapkamers van het jacht. Een ander interessant detail aan boord is de trap die zich aan boord bevindt. Arie Midavaine, Project Manager van Damen Yachting noemt de trap "prachtig en innovatief". In een persstatement zegt Midavaine: "De constructie voor de trap zit aan de buitenkant en is weggestopt. Dit is heel anders dan voorgaande modellen en geeft veel bewegingsruimte." Daarnaast zijn de plafonds voorzien van koepels, een detail dat volgens Damen Yachting door de eigenaar bedacht is.

Van buiten ook een plaatje

Niet alleen het interieur is een artikel op Nautique.nl waard. Ook het exterieur van het jacht is een prachtig staaltje vakmanschap. Met een design van Espen Øino International uit Monaco en kleine aanpassingen op verzoek van de eigenaar (een naadloze rij ramen in plaats van hoekige vensters) ontstaat een uniek jacht. De tweede parel uit de Amels 60 serie waarbij het interieur voornamelijk centraal staat omhuld door een strak, uniek exterieur; een plaatje om te zien en een genot om op te varen.

Superjachten
  • Damen Yachting, Superyacht Times
  • Damen Yachting