Het 72-meter lange jacht heeft een beach club op het water

In Venetië wordt hard gewerkt aan de MOONFLOWER 72, een prachtig, down-to-earth jacht waarop men dichter bij de natuur kan komen dan ooit.

Moonflower

In 2022 werd de bouw aangekondigd en inmiddels is de constructie in volle gang; bij Wider Superyacht Hub in Porto Marghera, Venetië wordt gewerkt aan een prachtig jacht wat zowel luxe is als down-to-earth. En een kleine impressie van de designplannen van het jacht van Nauta Design is veelbelovend. De MOONFLOWER 72 heeft namelijk een heuse beach club aan boord.

Geen poespas

Volgens de medeoprichter van Nauta, Mario Pedol, is het ontwerp van de MOONFLOWER 72 een toonbeeld van de filosofie van het merk. De Italiaan geeft aan dat er op het jacht geen sprake is van "pietluttige of overbodige details die de relatie met de natuur en de maritieme omgeving kunnen verstoren." Geen poespas, dus.

Als een mes door de boter

Nauta heeft veel tijd gestoken in het ontwerp van het profiel van de boot. Hoewel het jacht een beetje doet denken aan een scherp mes wat zich zonder moeite door het water beweegt, heeft Nauta ook gezorgd voor verzachtende features die het jacht juist een elegant karakter geven. Het gaat om een spel tussen kracht en zachtheid; een prachtige representatie van de natuur in al zijn onstuimigheid en onschuld.

Beach club

Ze wordt ‘The Island’ genoemd; het iconische, gepatenteerde Nauta Design platform dat zich uit kan vouwen tot een waar ontspanningsparadijs. Zowel de binnen- als buitenruimtes zijn direct verbonden met het eiland wat voor alle gasten de mogelijkheid biedt om zich te nestelen op een ligbed of een verfrissende duik te nemen in de zee óf het zwembad.

De MOONFLOWER 72 wordt naar verwachting in 2025 opgeleverd en wij kijken nieuwsgierig uit naar de realisatie van de grootste plannen.

Superjachten
  • Nauta
  • Nauta