Nieuw Nederlands jacht: Van den Hoven Voyager Coupé 50

De ideale weekender die ook geschikt is voor langere tochten: Van den Hoven brengt de nieuwe Voyager Coupé 50 op de markt.

Coupé 50

Nederlandse scheepswerf Van den Hoven Jachtbouw brengt een nieuw model in de innovatieve Voyager-serie op de markt. De Voyager 50 Coupé is de nieuwe opvolger van de succesvolle Voyager 61 en biedt de perfecte combinatie van snelheid, ruimte en comfort zonder de klassieke elegante kenmerken te verliezen. Het jacht is ontworpen door René van der Velden en overtrof alle verwachtingen.

Voyager 50

Hoewel een slag kleiner dan de grote zus Voyager 61, behoudt de Voyager 50 alsnog het ultieme gevoel van comfort, maar met een geheel eigen uiterlijk. Het 15 meter lange 'coupéjacht' ziet er sportief uit met een laag profiel ene legante lijnen. Het jacht is vervaardigd uit aluminium en daardoor aanzienlijk lichter dan vergelijkbare boten van staal of composiet. Hierdoor kan het jacht sneller accelereren en ook nog eens brandstof besparen.

Comfort

De Voyager-lijn is ontwikkeld door Van den Hoven Jachtbouw voor eigenaren die verder willen varen in minder tijd. Sinds de lancering van het eerste model worden de verwachtingen keer op keer overwonnen. Ook de Voyager Coupé 50 wordt weer aangedreven door twee Volvo Penta 480pk motoren, wat een topsnelheid van 22 knopen en een indrukwekkende wendbaarheid oplevert. Er is veel tijd en energie gestoken in het verminderen van geluid en trillingen, waardoor een langer verblijf aan boord heel aangenaam wordt. Daarmee is de Voyager Coupé 50 een van de stilste 50-voeters op de markt.

Ruimtelijk

De Voyager Coupé 50 maakt optimaal gebruik van de, ten opzichte van de Voyager 61, beperktere ruimte. De voorruit staat rechtop, waardoor de salon meer binnenruimte krijgt dan een jacht met een hellende voorruit. De salon, de volledig uitgeruste kombuis en de stuurstand bevinden zich allemaal op hetzelfde niveau, waardoor iedereen kan meegenieten bij het varen. De salon biedt een panoramisch 360 graden uitzicht waardoor het een fijne plek is om samen te komen.

Buitenleven

De brede gangboorden bieden genoeg ruimte om veilig van voor naar achteren te lopen. Het voordek heeft fijne zonnebedden en zitplaatsen om heerlijk te ontspannen. Op het achterdek is ruimte om buiten lekker een hapje te eten en te loungen. Achterin zit een slimme bergruimte met een elektrisch luik voor fietsen, waterski's, paddleboards en meer. Ook is er een hydraulisch zwemplatform dat desgewenst aangepast kan worden om een tender van maximaal 3,85 meter te plaatsen.

Alle leeftijden

De Voyager Coupé 50 is geschikt voor alle leeftijden. Het sportieve uiterlijk en de snelheid is aantrekkelijk voor jonge eigenaars, terwijl de indeling op één niveau en de lage instap prettig is voor oudere klanten. Het jacht is ontworpen als weekender, maar functioneert ook prima voor langere tochten.

Motorjachten
  • Guy Fleury / Van den Hoven Jachtbouw