Koninklijk paar slaapt op De Groene Draeck van Beatrix

Tijdens een bezoek aan de Wadden brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima de nacht door op prinses Beatrix' jacht.

De Groene Draeck

Het koninklijk paar is gisteren begonnen aan een streekbezoek aan de Waddeneilanden. Op dinsdag 9 mei hebben de koning en koningin Texel, Vlieland en Terschelling bezocht. Dinsdagavond stapten koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan boord van De Groene Draeck om hier te overnachten.

Staatsbezoek

Het staatsbezoek aan de waddeneilanden staat in teken van de leefbaarheid op de eilanden. Het koninklijk paar bezoekt tijdens deze twee dagen verschillende locaties en voorzieningen op het eiland om de verschillende vraagstukken die op de eilanden spelen in beeld te brengen.

De Groene Draeck

Het jacht was speciaal voor het bezoek van de koning en koningin naar de haven van Terschelling gevaren. Aan de mast werd de koninklijke standaard gehesen als indicatie dat de koning aan boord was. In april voer prinses Beatrix voor het eerst zelf weer met De Groene Draeck van Enkhuizen naar Stavoren nadat het compleet gerenoveerd was.

Na het bezoek aan Terschelling zullen koning Willem-Alexander en koningin Máxima nog een bezoek brengen aan Ameland en Schiermonnikoog.

Bekijk bovenstaande video voor beelden van het koninklijk paar en het prachtige jacht.

Nieuws
  • NU.nl, AD, Het Koninklijk Huis
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl