Een upgrade voor de Mimì Libeccio 11 Cabin

Italiaanse jachtbouwer Mimì zit niet stil: na het lanceren van de nieuwe Walkaround een paar maanden geleden, komt het Italiaanse merk nu met een vernieuwde versie van de Libeccio 11 Cabin.

Libeccio 11

Hij lijkt misschien klein maar de nieuwste Libeccio 11 doet zeker niet onder als het gaat om prestaties en uiterlijk. Met deze nieuwe versie van dit motorvaartuig creëert Mimì maximale leefbaarheid in de buitenruimtes van een jacht dat zich soepel en snel door het water beweegt. Misschien geen meters lang luxejacht, maar met de nieuwe Mimì Libeccio 11 Cabin kunt u in stijl het water op zonder u zorgen te hoeven maken over de grootte van de ligplaats.

De hele dag genieten

De Libeccio 11 Cabin is een van de meest legendarische modellen gemaakt door Mimì en het is daarnaast ook de eerste gozzo in de serie die beschikt over een hardtop. Het doel van het ontwerp is om gasten de mogelijkheid te geven om de hele dag door te kunnen genieten op het dek van de boot. En daarom heeft de nieuwste Libeccio 11 Cabin, in tegenstelling tot zijn voorganger, een groot zonnedek. Op de boeg is een ontspanningsruimte te vinden waarbij de banken omgetoverd kunnen worden in zonnebedden. Een boot van dit formaat vereist enige creativiteit voor het creëeren van mooie buitenruimtes maar Mimì ging de uitdaging aan en het resultaat mag er zeker zijn.

Klein maar fijn

Ook binnen is de boot voorzien van de nodige luxe. Op dit compacte jacht bevindt zich een kombuis of zithoek en is maar liefst slaapruimte voor vier mensen. De tweepersoonshut heeft een eigen badkamer en twee ingangen, de tweede slaapkamer heeft twee losse bedden die makkelijk aan elkaar geschoven kunnen worden om een tweepersoonsbed te creëeren. Het dek van de boot is gemaakt van massief gerijpt teakhout. De romp bestaat uit glasvezel en is gemaakt door middel van infusie. De Libeccio 11 Cabin heeft twee Yanmarmotoren met elk een vermogen van 250 pk. Dit betekent dat deze kleine donderstraal een topsnelheid van maar liefst 30 knopen kan bereiken.

Mimì werkt, onder leiding van Domenico Senese, zowel aan nieuwe modellen als aan de relaunch van klassiekers. Na de nieuwe Walkaround en de nu de nieuwste Libeccio 11 Cabin kunnen we niet wachten om te zien waar de Italiaanse jachtbouwer binnenkort mee op de proppen komt.