Amsterdams vakmanschap: Feadship voltooit refit van iconische "Catch"

Feadship, de in Amsterdam gevestigde bouwer van superjachten, heeft een succesvolle relaunch van de 26-meter lange Catch uitgevoerd.

Feadship

Het was een reünie die een tijdje op zich liet wachten: toen Feadships Catch in 1984 verkocht werd als de Gallant Lady was ze in perfecte staat. Maar omdat de huidige eigenaar (een Feadship-fan) wilde zorgen dat de Catch van ware Feadship-kwaliteit zou blijven, is het vaartuig teruggekeerd naar Amsterdam voor een complete refit. Nu, na bijna een jaar werk, is de Catch klaar om terug te reizen naar haar eigenaar in de Verenigde Staten.

Catch

In 1984 werd de Gallant Lady verkocht aan een eigenaar in de Verenigde Staten. In het afgelopen decennium heeft het vaartuig veel meegemaakt: een naamsverandering naar Patriot, een 15-maanden lange refit in Florida en nu een reis terug naar het vaderland voor een complete refit. De eigenaar van het superjacht heeft eerder kunnen genieten van Feadship-vakmanschap en wilde dan ook zorgen dat zijn huidige jacht aan alle Feadship-standaarden voldoet. Het jacht kwam in juli 2022 aan in Amsterdam waar hard gewerkt werd aan de refit van dit prachtige staaltje Nederlands vakmanschap.

Refit

De eigenaar kwam naar de scheepswerf om samen met Peter Wilson van MCM en designer Adam Voorhees een plan te bedenken voor de refit. Vanaf het einde van de zomervakantie werd hard gewerkt aan het jacht. Het vaartuig is opnieuw geverfd, heeft een volledig nieuw voordek van teak gekregen en een overkapping om zo een lounge te creëren. Daarnaast is een extra cabine voor bemanning toegevoegd zodat er nu in totaal vier man aan boord kunnen verblijven.

Succes

Patrick Dekker, Project Manager Refit bij Feadship, gaf aan dat het een geweldige ervaring was om samen te werken met de eigenaar, Wilson en Voorhees. Volgens Dekker zal het jacht in uitstekende staat terugkeren in het water.

Aan het eind van de maand zal de Catch naar de Eemshaven vertrekken om vanaf daar vervoerd te worden naar de Verenigde Staten, waar de eigenaar en mogelijke gasten volop kunnen genieten van dit Amsterdamse prachtvaartuig.

Nieuws
  • Feadship
  • Feadship