Zien: Nieuw 90 meter lang jacht van Lürssen op video

Lürssen flikt het weer: dit keer bouwden ze een 90 meter lang motorjacht, inclusief een zwembad dat in een dansvloer kan veranderen.

lürssen

De Duitse scheepswerf Lürssen staat bekend als de bouwer van de grootste jachten ter wereld. Als het ze lukt om een 180 meter lang superjacht te bouwen, dan zal een 90 meter jacht een peulenschil zijn.

NORN

Het jacht in kwestie, het 90 meter lange NORN, eerder bekend als project 1601, is op 29 april vertrokken voor haar maiden voyage. Het jacht is gebouwd voor een koppel dat de afgelopen 20 jaar een 70 meter lang jacht van Lürssen voer. Blijkbaar was het na 20 jaar tijd voor een upgrade, want 20 jaar aan ontwikkelingen en 20 meter erbij, zal zorgen voor een geheel nieuwe ervaring.

Foto: Carl Groll

Merkgetrouw

De eigenaars van NORN blijken merkgetrouw, want opnieuw voor zo'n grote aankoop naar dezelfde werf gaan is niet niks. Ze waren erg gehecht aan het design en de engineering van Lürssen, net als het comfort op zee voor de hele familie. Voor het exterieur kozen ze daarom opnieuw voor de designer Espen Oeino, die het jacht een opvallend design met bijzondere features gaf. Denk aan strakke, platte oppervlakken, rechte lijnen en rechte hoeken. Het jacht straalt geometrische precisie uit, iets waar de eigenaars enorm van houden.

Interieur

Het interieur komt van de hand van Dölker + Voges en complimenteert het exterieur. Cornelsen & Partner werd door de nieuwe eigenaars ingehuurd als project manager om de bouw te voorzien en ervoor te zorgen dat alle wensen doorgevoerd werden.

State-of-the-art

Net als alle Lürssen jachten, is NORN uitgerust met alle state-of-the-art technologie en engineering. Denk aan zero speed stabilizers, een buitenbioscoop en een zwembadvloer die omhoog kan zodat er een verlichte dansvloer ontstaat. Eh, wanneer krijgen wij de uitnodiging voor deze disco? Een dynamisch positioneringssysteem maakt elektronisch ankeren mogelijk in gevoelige en afgelegen gebieden, waardoor de zeebodem wordt beschermd en veilig kan worden afgemeerd, ongeacht de waterdiepte. Kan het feest gewoon doorgaan, dus.

Nieuws
  • Carl Groll