Ronde om Texel wordt reünie tussen oud-rivalen: olympische grootheden Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe strijden mee

Voor liefhebbers van de watersport wordt de Ronde om Texel nóg spannender dit jaar: zowel oud wereld- en olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe, als huidig olympisch kampioen Kiran Badloe varen dit jaar mee in de epische race.

Ronde om Texel

Elk jaar vindt op Texel de grootste catamaran- en regattarace ter wereld plaats. Ook dit jaar is het op 10 juni 2023 weer zover; bij Paal17 op het strand van Texel start de indrukwekkende wedstrijd waarbij verschillende windsurfers, wingfoilers, kitesurfers en catamarans zo snel mogelijk een ronde om het eiland proberen te maken. Dit jaar wordt de wedstrijd nog spannender: watersporthelden Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe zullen beide meevaren in de strijd om de Nederlandse titel Long Distance.

Olympische grootheden

Ze begonnen als trainingspartners om vervolgens uit te groeien tot concurrenten en uiteindelijk goede vrienden. Nadat Van Rijsselberghe tweevoudig wereld- én olympisch kampioen windsurfen werd, nam Kiran Badloe het stokje van hem over als beste windsurfer ter wereld. Toen de twee streden voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokyo en Badloe als winnaar uit de bus kwam, kondigde Van Rijsselberghe aan te stoppen met windsurfen om zich te kunnen focussen op zijn gezin. Maar nu, na ruim drie jaar van afwezigheid, komt Van Rijsselberghe vanuit Canada naar Texel om het op te nemen tegen een selectie van de beste windsurfers ter wereld.

Watersport

Hoewel beide olympische helden deelnemen aan de Ronde om Texel, zullen de twee grootheden niet tegenover elkaar komen te staan. Van Rijsselberghe staat op de startlijst voor het wingfoilen, Badloe zal meedoen met de windsurfers. Toch belooft de Ronde van Texel opnieuw een spannende race te worden waarin fans van de watersport én van beide sporthelden kunnen genieten van een epische strijd om de Nederlandse titel.

Vermaak

Ook zal er genoeg te doen zijn op het strand van het eiland; het sport- en muziekfestival WAVES vindt plaats tijdens de Ronde om Texel en zal deelnemers, bezoekers, toeristen en watersportfans voorzien van een avond vol feest, muziek en gezelligheid.

Kortom: voor iedereen die geïnteresseerd is in de watersport is de Ronde om Texel een geweldige, gezellige en vooral spannende race om bij te wonen.

Nieuws
  • Round Texel, NU.nl, AD
  • Round Texel