Video: Baglietto lanceert 40 meter lang DOM 133 jacht

Baglietto viert de derde lancering van dit jaar: het 40-meter lange Perla Bianca model uit de DOM 133 series. En de Italiaanse jachtbouwer stelt niet teleur. De Perla Bianca is een indrukwekkende verschijning met een mooi interieur en strak design. In de video is te zien hoe het jacht vervoert en gedoopt wordt, voor het te water wordt gelaten.

Baglietto DOM 133

In 2022 werd Baglietto's eerste DOM 133 gelanceerd, een serie luxe, 40 meter lange jachten ontworpen door Stefano Vafiadis. Iets meer dan een jaar later bestaat de serie uit zeven modellen. De nieuwste toevoeging is de Perla Bianca die vorige week te water werd gelaten in Carrera, waar de Italiaanse jachtbouwer Baglietto één van hun productievestigingen heeft. In een exclusieve video is te zien hoe de Perla Bianca vervoert wordt naar de jachthaven om vervolgens te water te worden gelaten. Een mooie en indrukwekkende verschijning, die toch echt een stukje groter is dan het kleinere zusje, de DOM 115.

Perla Bianca

De nieuwste DOM 133 is verkocht in samenwerking met Remi Carrer van Canada Yachts. Zowel het interieur als het exterieur zijn ontworpen door bekroonde ontwerper Stefano Vafiadis. Het jacht is volgens Fabio Ermetto, CCO van Baglietto, een combinatie van "eigentijdse lay-out" en "de belangrijkste kenmerken waar de huidige markt om vraagt". Deze belangrijke kenmerken bestaan uit een beachclub op twee niveaus met een overloopzwembad, panoramische ramen die uitkomen op ruime terrassen en een transparante buitentrap die naar het bovendek leidt.

Interieur

Maar ook het interieur laat zeker niet te wensen over. Stefano Vafiadis (van Studio Vafiadis) heeft een prachtig design neergezet. Het binnenwerk van het luxueuze vaartuig sluit naadloos aan bij het exterieur, met golvende en toch strakke lijnen en een modern, fris uiterlijk. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van lichte materialen zoals esdoorn en marmer, gekozen door de eigenaar van het jacht.

Prestaties

Ook de prestaties van de Perla Bianca zijn indrukwekkend; met twee Caterpillar C32 motoren kan het jacht een maximumsnelheid van 17 knopen bereiken en door de beperkte diepgang is de nieuwste DOM 133 het perfecte vaartuig om comfortabel mee in prachtige vakantiebestemmingen zoals de wateren van de Bahama's te varen. Bekijk de indrukwekkende video van de te water lating van de Perla Bianca hieronder.

Lancering

Met deze derde lancering van het jaar laat Baglietto zien dat zij toegewijd zijn aan het maken van luxe jachten met imposante kenmerken en een stijlvol en prachtig interieur. Sinds de eerste lancering in 2022 heeft Baglietto acht jachten verkocht uit de DOM 133 series en de Perla Bianca zal, net als de andere modellen uit de reeks, zeker de aandacht trekken. Door de innovatieve insteek van Baglietto waarin zij een prachtig design combineren met de nieuwste en beste functies, zetten zij een nieuwe standaard voor luxe jachten.

Superjachten
  • Baglietto