Wally lanceert nieuw zeiljacht Wally101 full custom

Wally Yachts heeft hun nieuwste zeiljacht gepresenteerd: de Wally101 full custom.

wally101

Wally heeft zojuist zijn nieuwste creatie gelanceerd, de Wally101 Full Custom. Het jacht is een combinatie ontspannen cruisen en racen, geïnspireerd door het Wallycento box-rule ontwerp en zijn maxi racer potentieel.

Full-carbon zeiljacht

De Wally101 Full Custom is het 48stee full-carbon zeilende superjacht gebouwd door Wally en vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. Volgens Stefano de Vivo, Managing Director van Wally, is de lancering van een volledig op maat gemaakte 101-footer een geweldige prestatie, die aantoont dat het bedrijf in staat is om voorop te blijven lopen in de competitieve markt van superzeiljachten.

Luca Bassani, oprichter en hoofdontwerper van Wally, sprak ook zijn trots uit over de behaalde resultaten met de Wally101 Full Custom. De light ship displacement van het jacht is slechts 55 ton, bijna 15% minder dan jachten van vergelijkbare grootte en configuratie, dankzij de nieuwste koolstofvezeltechnologie ontwikkeld door Wally.

Scheepsarchitectuur

De scheepsarchitectuur van het jacht werd verzorgd door Judel/vrolijk & co. Wally's zeilontwerpteam onder leiding van Luca Bassani en Studio Santa Maria Magnolfi verzorgde het exterieur- en interieurontwerp. De Wally101 Full Custom is voorzien van het Wally Enhanced Hydraulic System, dat meerdere hydraulische pomptechnologie omvat om de zeilbehandeling te versnellen. De hefkiel verhoogt de diepgang van 4,70 m tot een buitengewone 6,80 m, voor ongeëvenaarde prestaties aan de wind.

Ontworpen voor prestaties

De Wally101 Full Custom is ontworpen voor hoge prestaties bij alle snelheden en in alle configuraties. Als ze niet zeilt, kan de 425pk motor een topsnelheid van 11,5 knopen leveren. Deze cruiser-racer combineert een krachtig platform met een gezinsvriendelijke exterieur- en interieurindeling. Het dekplan van het jacht is voorzien van een midscheepse cockpit met een tafel voor maximaal acht personen en een ligweide op het achterdek voor ultieme ontspanning.

Interieur

De eigenaarshut heeft een badkamer ensuite en een inloopkast. Twee andere ensuite hutten maken het gastenverblijf voor zes personen compleet, en de salon heeft een woon- en eetkamer met zitplaatsen voor maximaal 10-12 personen. Het servicegebied bestaat uit een mess voor de bemanning, een wasserette, een kombuis en twee ensuite hutten voor vier bemanningsleden.

Zeiljachten
  • Wally Yachts