52 m lange Benetti terug in het water na refit door Lusben

Lusben heeft een 52 meter lange Benetti gerefit voor de eigenaar.

benetti

M/Y Vianne, voorheen bekend als M/Y Tommy, is een 52 meter lang superjacht van staal en aluminium gebouwd door Benetti in 1995. Het schip is nu klaar voor zeevaarttesten met een volledig gerenoveerde machinekamer en een nieuwe interieurdesign. Dit gerenommeerde jacht is een mijlpaal in de geschiedenis van Benetti en trekt al sinds de lancering de aandacht vanwege het moderne ontwerp en de geavanceerde technologie.

Het uitgebreide refit-project werd uitgevoerd door het team van Lusben, in samenwerking met de nieuwe eigenaar en de interieurontwerpdivisie van Azimut|Benetti, Yachtique. Dit leidde tot een nieuwe en beslist modernere stijl van M/Y Vianne, evenals een nieuw niveau van comfort aan boord.

Aanpassingen

De eigenaar nam actief deel aan het proces en stuurde Lusben en Yachtique aan om een reeks aanpassingen uit te voeren die de interieurstyling hebben gemoderniseerd zonder de originaliteit van het ontwerp aan te tasten. De belangrijkste veranderingen zijn aangebracht in de eigenaarscabine – bestaande uit een suite, een kleedkamer, een studeerkamer en een masterbadkamer – waarin het meubilair en de marmeren- en houten elementen een complete make-over hebben gekregen. Hetzelfde werk is ook uitgevoerd in het gastengedeelte op het onderste dek, wat de bruikbaarheid heeft verbeterd.

Upgrades

Naast deze veranderingen in styling en decor heeft de eigenaar ook gevraagd om belangrijke upgrades aan de systemen van de machinekamer. M/Y Vianne is nu uitgerust met zero-speeed elektrische vin-stabilisatoren van CMC Marine, die hoge prestaties en stille werking leveren, plus nieuwe generatoren en motoren en een nieuw airconditioningsysteem. Dit belooft gasten van M/Y Vianne een nog hoger niveau van comfort. Het belangrijkste resultaat van dit werk is echter niet alleen een kwestie van comfort, maar ook van duurzaamheid: de nieuwe upgrades verminderen het verbruik en de emissies aanzienlijk, leveren uitstekende prestaties en verminderen de energie die nodig is om ze te bereiken.

Lusben

Het refit-project bleek een echte uitdaging te zijn voor Lusben, met steeds nieuwe verzoeken van de enthousiaste eigenaar naarmate het werk vorderde. Door gebruik te maken van de ervaring van het team van de werf en de knowhow van de bekwame professionals werd de lange lijst van werkzaamheden die in normale omstandigheden anderhalf jaar zouden vergen, in recordtijd voltooid.

Na de technische lancering volgen nu zeevaartesten en vervolgens wordt het jacht eind mei aan de eigenaar geleverd. Met deze upgrade is M/Y Vianne weer helemaal klaar voor de vaart en zal het ongetwijfeld nog vele jaren genieten van haar glorie als een van de meest iconische schepen van Benetti.

Nieuws
  • Lusben