Video: Nieuw 35 m superjacht Baglietto Dom 115

Bekijk de video van het nieuwe superjacht Baglietto Dom 115, het kleinere zusje van de Dom 133.

Baglietto

Baglietto, eenItaliaanse jachtbouwer, heeft onlangs zijn nieuwste jacht, de Dom 115, onthuld in Fort Lauderdale (Florida). De Dom 115 is het instapmodel in de succesvolle Dom-serie en is gericht op klanten die op zoek zijn naar een kleiner jacht dat unieke eigenschappen biedt in het superjachtsegment. Het jacht is gemaakt van staal en aluminium en heeft indrukwekkende volumes en grote panoramische ramen die veel natuurlijk licht binnenlaten en openschuiven om de terrassen te bereiken.

Dom-serie

De Dom 115 behoudt de stilistische kenmerken die het topmodel in haar serie, de Dom 133, tot een succes hebben gemaakt. Het heeft tijdloze maar moderne, boeiende lijnen die het sportieve karakter van haar grotere zusterschip tot het uiterste doordrijven. De buitenkant van het jacht is opnieuw ontworpen door Stefano Vafiadis. De Dom 115 tilt het concept van één enkele, harmonieuze open ruimte echter naar een hoger niveau. De deuren van de salon op het hoofddek kunnen volledig worden geopend en verborgen om het interieur en exterieur naadloos met elkaar te verbinden en bieden een adembenemend uitzicht van 270 graden. Het bovendek is geheel beglaasd en opent aan drie zijden.

Video

Flexibel

Het jacht heeft een uniek achterdek dat zich over drie niveaus uitspreidt die geleidelijk afdalen naar het zwembad met uitzicht op de zee. De tender is gestald in een zijgarage waardoor er ruimte vrijkomt op het dek. Net als haar grotere zusterschip biedt dit model een uitstekend aanpassingsniveau. Het gebruik van staal en aluminium heeft gezorgd voor nog meer flexibiliteit op het gebied van indelingsoplossingen en meer comfort, wat een toegevoegde waarde is voor een jacht van deze omvang.

14,5 knopen

De gekozen MAN-voortstuwing voor dit jacht zal haar in staat stellen een snelheid van 14,5 knopen te halen. Er is ook een hybride versie ontwikkeld. Fabio Ermetto, CCO van Baglietto, legde uit dat ze aan dit project zijn begonnen om tegemoet te komen aan veel verzoeken van klanten die de sterke punten van de Dom 133 op prijs stelden, maar op zoek waren naar een kleiner jacht. Dit nieuwe model voldoet perfect aan de huidige marktbehoeften en stelt hen in staat om een stalen en aluminium model aan te bieden met echt unieke kenmerken in het superjachtsegment. Met de eerste DOM 115 beschikbaar voor verkoop, wordt de levering verwacht in mei 2025.

Motorjachten
  • Baglietto