Nautique 2 ligt nu in de winkels

Shop Nautique 2 online of bij de betere boekhandel.

nautique

Het tweede Nautique magazine van 2023 ligt vanaf 21 april in de winkel. U kunt het nummer bestellen via tijdschrift.land of kopen in uw lokale boekhandel. Abonnees krijgen het nummer automatisch toegezonden.

Duurzaamheid

Dit nummer staat in het teken van duurzame ontwikkelingen in de jachtindustrie. Onze reporter Kees toog naar Heeg, waar hij een conferentie bijwoonde over elektrisch varen. We zien al steeds kleinere vaartuigen overgaan op elektrisch, zoals de houten bootjes van Zegers Faraday. Dit familiebedrijf uit Assendelft bouwt prachtige houten trailerbare boten met elektrische motor. Écht vakwerk van twee bevlogen vrouwen en hun vader. U leest er alles over op p34.

Profielen

Uiteraard hebben we ook weer drie scheepsprofielen voor u. We kijken naar het Oceanis Yacht 60, een schitterend, luxe zeiljacht met grote leefruimtes. Ook reed onze testredacteur Hans Brouwers opnieuw naar de Windelowerf in Canet en Roussillon om de Windelo 54 te bekijken, een prachtige catamaran die zonder enige fossiele brandstof te gebruiken de Atlantische Oceaan over kan steken. Als laatste beschrijven we het profiel van de Wallypower 58, een bijzonder staaltje design.

Travel

Naast de nodige dosis jachten, staan er in dit nummer ook genoeg reisverhalen. Pim van der Marel voer over de Yonne, een riviertje vol sluizen in het gelijknamige Franse departement. Yvo van Regteren Altena beschrijft de beste duiklocaties ter wereld, terwijl hoofdredacteur Tjitske Kingma afreisde naar Sint Maarten voor de Heineken Regatta.

Kortom, Nautique 2 biedt weer 130 pagina's vol leesplezier. Haal 'm nu!