Moonen start bouw nieuwe Moonen Martinique

Bekijk de nieuwe Moonen Martinique, de zevende telg in de Martinique-lijn.

Moonen Martinique

De Nederlandse scheepswerf Moonen Yachts heeft aangekondigd te starten met de bouw van een 37 meter (123 ft) lang jacht, gebaseerd op het zeer succesvolle ontwerp van Moonen Martinique. De nieuwe Moonen Martinique – bouwnummer YN205 – wordt in april 2025 opgeleverd en is nu te koop.

De Moonen Martinique staat bekend om zijn langeafstands- en stalen rompconstructie. YN205 wordt de zevende in de Martinique-lijn, waarvan er momenteel vier de wereld rondvaren onder de namen Brigadoon, Kokoro, Botti en Cocoon. Moonen werkt momenteel nog aan de voltooing van twee nieuwe Martiniques voor levering aan hun eigenaren in 2024.

Exterieur

Het exterieurontwerp van de Moonen Martinique is elegant en tijdloos, ontworpen door de Nederlandse ontwerper René van der Velden. Moonen biedt overigens een scala aan mogelijkheden voor aangepaste kleurenschema's en styling. Voor het interieurontwerp van YN205 heeft Moonen de hulp ingeroepen van Hollander Yacht Design, een jong en getalenteerd team dat eerder met Moonen aan een ander Martinique-project heeft gewerkt. Ze hebben drie op maat gemaakte interieurconcepten ontwikkeld voor YN205, waardoor klanten de mogelijkheid krijgen om unieke en persoonlijke ruimtes te creëren.

Interieur

Hollander Yacht Design heeft drie interieurconcepten ontwikkeld voor de YN205. In het eerste concept, Barefoot Luxury, heeft het jacht een modern gevoel met "coastal" elementen, met lichte houtsoorten en ontspannen losse meubels die de esthetiek van een strandvilla creëren. Het tweede concept, Timeless Elegance, benadrukt pluche stoffering met gelakte oppervlakken, donkere houten details en gepolijste klassieke metalen. Het derde concept, Contemporary Touch, introduceert intrigerende grafische vormen en geometrie, met hemelse wolkenbanken en bolkussens die passagiers uitnodigen om zich uit te strekken en de weerspiegeling van de zee op het plafond met rimpeleffect te bewonderen.

Prestaties

Net als zijn zusters biedt de YN205 een transatlantisch bereik (4000 mijl) met bewezen prestaties op zee. Het heeft een snel verplaatsende romp gebouwd van sterk en lichtgewicht High Tensile Steel, waardoor het een topsnelheid van 16,5 knopen heeft. De scheepsarchitectuur werd voltooid door Moonen's langdurige technische partner, Diana Yacht Design. Het jacht biedt plaats aan 12 gasten en zeven bemanningsleden.

Succes Moonen Martinique

Victor Caminada, commercieel directeur bij Moonen Yachts, schrijft het succes van de Moonen Martinique toe aan de kracht van de samenwerking die eigenaren met de werf hebben. "We leveren slechts twee jachten per jaar, dus we kunnen een exclusieve eigendomservaring garanderen", zegt hij. "We willen dat elke eigenaar houdt van de ruimtes waarin ze zich bevinden. We luisteren naar hun eisen en wat hen inspireert. Als je kijkt naar de Martiniques die we hebben geleverd, kun je zien hoe nauw we met elke eigenaar hebben samengewerkt."

Motorjachten
  • Moonen Yachts