6 jachten die we dit jaar kunnen verwachten

Met zes volledige superjachtontwerpen die naar verwachting in 2023 zullen worden opgeleverd, loopt Hot Lab voorop in de jachtontwerpindustrie. Dit zijn de zes jachten die we dit jaar gaan zien.

jachten

Hot Lab, een in Milaan gevestigde ontwerpstudio voor jachten, ervaart een sterke stijging van de vraag naar zijn diensten, met momenteel 16 jachtprojecten in aanbouw op scheepswerven in de Middellandse Zee. De klantenlijst van de studio omvat enkele van Europa's bekendste jachtmerken, met een focus op interieurstyling en exterieurlijnen, variërend van cruisers tot explorers. Ondanks de uitdagingen van de pandemie zijn veranderingen in het eigendom van de studio een belangrijke katalysator voor groei gebleken. Tijdens de pandemie had de studio de ruimte om na te denken en een concept van 100 meter vanaf nul te ontwerpen, wat heeft bijgedragen aan het ontwerp van de succesvolle 43 meter lange Atlantique voor Columbus Yachts. Met zes volledige superjachtontwerpen die naar verwachting in 2023 zullen worden opgeleverd, loopt Hot Lab voorop in de jachtontwerpindustrie. Dit zijn de zes jachten waar we dit jaar ongetwijfeld meer van zullen zien.

Bilgin 50m

Het 50 meter jacht Bilgin markeert het begin van een nieuwe samenwerking met de Turkse jachtbouwer Unique Yacht Design. Met het exterieurontwerp van Unique Yacht Design en het interieurontwerp van Hot Lab maakt dit project uitzonderlijk gebruik van natuurlijk licht. Hot Lab creëerde een brede trap die licht van het zonnedek naar het benedendek brengt, versterkt door gespiegelde stroken. Bovendien heeft de hoofdsalon een dakraamontwerp, dat natuurlijk licht naar beneden brengt door glazen vloerpanelen. In dit project worden meer dan 60 natuurlijke afwerkingen gebruikt, waaronder 14 verschillende marmersoorten.

Atlantique 43m

De Columbus Yachts Atlantique 43m is een uitstekend voorbeeld van de styling van Hot Lab, die een enthousiaste eigenaar kocht vanwege het uitzonderlijke interieur- en exterieurontwerp. De strakke lijnen van het jacht zijn voorzien van een dramatisch uitgesneden achterdek en neerklapbare verschansingen, en het zwembad is het middelpunt aan dek. De hoofdsalon is versierd met beglazing over de volledige hoogte en een natuurlijk kalmerende houtachtige afwerking, waardoor het een luxe cocon is.

Custom 42m My Kasif

Gebouwd in Antalya met het exterieurontwerp van Unique Yacht Design, werd deze ontdekkingsreiziger gebouwd in opdracht van een architect die een vloeiend en organisch interieurontwerp wenste. Het jacht heeft lichte houten lambrisering die contrasteert met donkere houten vloeren en grijze tapijten, en het heeft overal welvingen.

Numarine 37XP

Het interieurontwerp van Hot Lab is beschikbaar als upgradepakket voor de semi-aangepaste ontdekkingsreiziger Numarine 37XP. De Hot Lab-versie, de vierde romp met deze optie, heeft een bredere toegang tot de hoofdsalon, taps toelopende schotten en een bar aan bakboordzijde, wat resulteert in een exclusievere en weloverwogen styling. Daarnaast beschikt het upgradepakket over een indrukwekkend aanbod aan afwerkingsmaterialen en los meubilair. Onlangs introduceerde Numarine overigens de snelste 85-voeter ooit.

AES 35m

De AES 35m heeft een extreem stoer exterieurontwerp, gecombineerd met een schoon en licht reflecterend interieur met een donker palet. De oppervlakken zijn driedimensionaal, met verticaal houtreliëf en licht vervormde glasafwerkingen.

Arcadia Sherpa 80

Hot Lab werd ingeschakeld om de styling van romp vijf en zes van de Arcadia Sherpa 80 aan te passen, nadat het eerder het interieur voor het originele model had ontworpen. Dit proces van het aanbrengen van zeer kleine verbeteringen wordt door Lumini "incrementeel ontwerp" genoemd, resulterend in kleine verbeteringen aan de kombuis- en salonindeling, evenals geoptimaliseerde opslag door het hele jacht. Elke kubieke millimeter wordt in dit ontwerp benut.

Nieuws
  • Hot Lab Studio