Rossinavi bouwt 50m lang hybride superjacht uitgerust met AI

No Stress is een stijlvol hybride motorjacht met nieuwe AI-techonologie.

rossinavi

Rossinavi, een Italiaanse superjachtbouwer, onthulde onlangs hun nieuwste project, No Stress. Dit hightech sportjacht is niet alleen strak en stijlvol, maar het is ook het eerste hybride jacht dat is uitgerust met kunstmatige intelligentie (AI). No Stress is een volledig aluminium sportief jacht met een snel verplaatsende romp. De exterieurarchitectuur en interieurstyling werden gedaan door de in Venetië gevestigde praktijk Enrico Gobbi - Team for Design.

Dual Power-systeem en AI-beheer

No Stress is een hybride vaartuig met een dubbel voedingssysteem, twee MTU 16V 2000 M96L-dieselmotoren en twee elektromotoren die worden aangedreven door zowel de generatoren als het accupakket. In de elektrische modus wordt het systeem beheerd door een AI die het verbruik bewaakt, waardoor het een milieuvriendelijke cruise-ervaring wordt. Deze technologie maakt tot vijf verschillende bedieningsmodi mogelijk, perfect aangepast aan elke behoefte, en biedt altijd unieke ervaringen tijdens het navigeren.

Verfijnd en elegant ontwerp

Het koetswerkdesign van de No Stress is geïnspireerd op de verfijnde stijl van iconische auto's, met slanke silhouetten en dynamische strakke lijnen, waardoor hij goed uitgebalanceerd, elegant en snel is. Het interieurontwerp is minimaal, maar met nauwkeurige details, waardoor ruime binnenruimtes ontstaan die organisch opgaan in de buitenruimtes. De doorlopende glazen ramen van vloer tot plafond zorgen voor prachtige panorama's en uitzicht op de zee tijdens het varen vanuit elk deel van het schip.

Federico Rossi, Chief Operating Officer van Rossinavi, was trots op de lancering van het eerste BluE-project van het bedrijf. No Stress is een hybride vaartuig dat wordt gekenmerkt door een sterke sportieve instelling. De AI-technologie aan boord zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van de elektrische ervaring, en dit is nog maar het begin. Volgend jaar zal deze technologie worden geoptimaliseerd en haar volledige expressie onthullen met de lancering van de Sea Cat.

No Stress

Het No Stress-project van Rossinavi is een waar bewijs van de innovatieve geest van de jachtindustrie. Met zijn verfijnde ontwerp, dual power-systeem en AI-technologie biedt het een unieke en luxueuze cruise-ervaring. Het is spannend om te zien hoe deze technologie zal blijven evolueren en zal worden geïntegreerd in toekomstige jachten, waardoor cruisen efficiënter en milieuvriendelijker wordt.

Nieuws
  • Rossinavi