Numarine introduceert snelste 85-voeter ooit

De 26 meter lange Numarine 26XP is de snelste 85-voeter ter wereld.

numarine 26xp

Er zijn al maar liefst 22 jachten verkocht in de Numarine 26XP-lijn. Het jacht biedt met een aanpasbare indeling ruimte voor vier of vijf hutten en wordt geleverd in zowel displacement of planing opties. En ondanks de 26 meter lengte, is de Numarine 26XP ontzettend snel! Het jacht is vooralsnog vooral populair op de Amerikaanse markt, maar wellicht dat ook Europese jachtliefhebbers de Numarine 26XP ontdekken.

Snelheid en comfort

De Numarine 26XP Fast is uitgerust met twee MAN-motoren van 1800 pk, waardoor een topsnelheid van 31 knopen kan worden bereikt. Dit maakt het perfect voor dagtochten of weekendjes weg, met een reis van Miami naar de Bahama's die slechts 2-3 uur duurt. Omer Malaz, oprichter en voorzitter van Numarine, zegt dat de 26XP Fast is ontworpen voor mensen die van snelle boten houden, maar geen concessies willen doen aan comfort.

Ontworpen voor avontuur

De Numarine 26XP Fast heeft een compact maar comfortabel ontwerp, met hoekige ramen en een verticale boeg. Het heeft ook een relatief bescheiden diepgang, waardoor het perfect is om te cruisen in de ondiepe wateren van de Bahama's. Klanten zijn vrij om het interieur te personaliseren met behulp van een scala aan materialen en stoffen.

De scheepsarchitectuur van de Numarine 26XP Fast is van Umberto Tagliavini, een langdurige partner van de scheepswerf. Het exterieur en interieur zijn ontworpen door Can Yalman, die aan tal van andere projecten met Numarine heeft samengewerkt.

Opvallende flybridge

Een van de opvallende kenmerken van de Numarine 26XP Fast is de speciale flybridge van 65 m². Dit is de grootste flybridge in zijn categorie en biedt ruimte voor een tender van drie meter of twee jetski's. De flybridge beschikt ook over een tweede stuurstand, een schaduwrijk eetgedeelte met bar en ligstoelen. Klanten kunnen kiezen tussen een verlengde hardtop of een softtop voor de flybridge.

Comfortabele accommodatie voor gasten

De Numarine 26XP Fast biedt plaats aan maximaal acht gasten. Er zijn twee ensuite tweepersoonshutten op het benedendek, een VIP-suite voorin en een luxe eigenaarssuite midscheeps die de volledige breedte van de boot beslaat. Bovendien kan een optionele 5e hut de observatielounge op het hoofddek naar voren vervangen.

De hoofdsalon en eetkamer zijn licht en luchtig dankzij de kamerhoge ramen, en de kombuis is handig naast de eetruimte geplaatst. Een deel van de salonramen schuift open om een drijvend balkon boven de zee te creëren. Inclusief de zitbanken in de boeg, beschikt het jacht over een totaal buitendek van 138 m².

Stilte en duurzaamheid

De Numarine 26XP Fast is ontworpen om alle geluiden en trillingen te elimineren of te minimaliseren, waardoor maximaal comfort wordt gegarandeerd. Een optioneel "Extra stil" pakket omvat een verlengde hardtop met zonnepanelen als aanvulling op hotelbelastingen en betekent dat er slechts één generator nodig is.

De Numarine 26XP is gebouwd met behulp van PVC-schuim met unidirectional en multiaxial E-glas en vinylester resin. Het duurt 6-8 maanden om de Numarine 26XP te bouwen, en de volgende beschikbare levering is in maart 2024.

Motorjachten
  • Ryan Alexander