Dit 56 meter lange superjacht heeft een interieur rechtstreeks uit een museum

Een splinternieuw superjacht met een ouderwets interieur? Tsja, je moet ervan houden.

My Legacy

Bij luxe jachten gaat het niet alleen om het design van het exterieur en de strakke lijnen: De details van het interieur spelen een cruciale rol bij het creëren van een echt weelderige ervaring. Dit is waar de expertise van jachtontwerper Tommaso Spadolini naar voren komt. Zijn nieuwste project, het 56 meter lange superjacht My Legacy, is een perfect voorbeeld van de ongelooflijke aandacht voor detail en het meesterlijke gebruik van traditionele materialen waar Spadolini bekend om staat.

Inspiratie uit het verleden

De eigenaar van My Legacy, een Arabische zakenman, wilde graag een weelderig interieur met een palet van dieprood, blauw en goud. Om zijn visie werkelijkheid te laten worden, lieten Spadolini en zijn team zich inspireren door de luxe van vroeger. Het kostte honderden uren onderzoek om het hout, het marmer en vooral het brokaat te vinden waaruit het weelderige interieur van dit jacht bestaat.

Visie van de eigenaar

My Legacy is een vierdeks jacht gebouwd door Codecasa volgens in eigen beheer ontwikkelde moderne lijnen. Het appartement van de eigenaar, bestaande uit twee hutten en een privélounge op het hoofddek, zet het rode en gouden thema voort. De VIP-hut op het dek beneden is uitgerust volgens dezelfde standaard als de accommodatie van de eigenaar. De overige twee gastenhutten zijn in beige en goud.

Aandacht voor detail

Om ervoor te zorgen dat de vloer in overeenstemming was met de rest van het interieur, specificeerde de klant dat het tapijt of marmer moest zijn. Na een ongelooflijk uitgebreid proces van het ontwikkelen van het patroon en de tinten van de kasten, kon een parketvloer, hoe perfect ook, nauwelijks dezelfde standaard halen. Veel van de stoffen zijn afkomstig van Loris Zanca, passend bij het palet van het interieur.

My legacy

My Legacy is een prachtig voorbeeld van de kracht van traditionele materialen en ambachtelijk vakmanschap in combinatie met een eigentijds oog voor detail en perfectie. Zoals Tommaso Spadolini het verwoordt: "Er zit passie en zorg achter elk detail, en het is absoluut fascinerend om op deze manier te werken." Met zijn weelderige interieur en strakke buitenkant zal My Legacy zeker een blijvende indruk achterlaten. Of het ieders smaak is, dat valt te betwisten, maar zolang de eigenaar er blij mee is, dan is de opdracht geslaagd.

Superjachten
  • The Really Good Media Company & Giovanni de Stefano