Nieuw! Tankoa M/Y Kinda: 50 meter aan elegantie

Het nieuwe megajacht van de Italiaanse werf Tankoa wordt hybride voortgestuwd.

Kinda

Tankoa Yachts heeft op de Monaco Yacht Show 2022 een nieuw superjacht onthuld: de 50 meter lange Kinda. Het nieuwe jacht is de vierde versie in Takoa's succesvolle aluminium 50-meterserie en is ontworpen door Francesco Pazkowski. Het is het tweede jacht in de lijn met een hybride voortstuwing. De hoge bouwkwaliteit van de Tankoa, het exterieurontwerp van Paszkowski en de mogelijkheid van hybride voortstuwing waren allemaal belangrijke factoren bij de beslissing van de eigenaar om het project te verwerven dat op speculatie door de scheepswerf was gestart.

Zwembad

Het jacht heeft een laag, gracieus profiel, maar een opvallend kenmerk is een zwembad met een capaciteit van 5.000 liter op het voordek. Met zes gastenhutten, waaronder een VIP-suite over de volle breedte en een master-passagiershut op het hoofddek naar voren, werd de indeling van het interieur afgestemd op de behoeften van de eigenaar en de levensstijl aan boord. Het interieur is ontworpen in samenwerking met Margherita Casprini en weerspiegelt het verlangen van de eigenaar naar een eigentijdse en verfijnde omgeving.

Interieur

Kinda heeft een fantastisch interieurontwerp en biedt geweldige ruimtes, het zwembad in de boeg en hybride voortstuwing, waardoor het het perfecte jacht is waar de eigenaar onvergetelijke momenten kan verzamelen terwijl hij geniet van cruisen met familie en vrienden. Door de majestueuze hoofdtrap met houten treden, die ondersteund wordt door een centrale pilaar van gepolijst roestvrij staal, krijgt het jacht een tijdloze en verfijnde look.

Aan dek

Het dek van Kinda omvat een zeer grote bankopstelling op het hoofddek achter, de voorste loungeruimte en het zwembad, een eethoek voor een volledige bezetting op het bovendek achter, en het ruime zonnedek uitgerust met zonnedek naar voren, een al fresco kombuis, pop-up tafels en ligstoelen. De strandclub en de zijdelings ladende tendergarage bevinden zich op het benedendek in het achterschip, en de accommodatie en diensten voor de bemanning bevinden zich aan de voorkant, inclusief een pro-spec galerij en bemanningsmessing.

Stijl

De coherente stijl is gebaseerd op natuurlijke materialen, glanzende en matte afwerkingen, nuances van zachte, harmonieuze kleuren voor de stoffen en donkere contrasterende tinten voor de inrichtingsaccessoires. Voor de wanden is gekozen voor leren panelen in verschillende grijstinten met geaccentueerde voegen. Hoofdeinden bekleed met zachte stoffen en op maat gemaakte tapijten maken de elegante en verfijnde sfeer compleet.

Hybride

Het hybride voortstuwingssysteem van het jacht maakt het mogelijk om zowel het brandstofverbruik als het geluidsniveau te verminderen bij het varen met lagere snelheden. Het jacht wordt aangedreven door twee dieselmotoren, twee elektromotoren en een reeks lithium-polymeerbatterijen. De topsnelheid van het jacht is naar verwachting 18 knopen en de kruissnelheid is 11 knopen.

Eisen

Het Tankoa-team heeft een jacht weten te creëren dat aan alle eisen van de eigenaar voldoet en de verwachtingen overtreft. Het succes van dit project is te danken aan de nauwe samenwerking tussen de werf, de eigenaar en de studio. Kinda is een jacht dat echt stap voor stap is gebouwd en het resultaat is van een gezamenlijke inspanning van de scheepswerf, de eigenaar en de studio van Paszkowski. Het jacht is een bewijs van het uitstekende werk van het Tankoa-team en het is geen verrassing dat het een van de hoogtepunten was van de Monaco Yacht Show 2022.

Superjachten
  • Tankoa Italian Yachts