Eerste beelden van de Windiva S/Y EVE II

S/Y Eve II is de revolutionaire 21,3 meter lange zeilboot ontwikkeld door Windiva, een team dat is opgericht tijdens de 21ste editie van de Master in Yacht Design op Politecnico di Milano.

windiva

S/Y Eve II is de revolutionaire 70 feet (21,3 m) custom performance cruiser die tegen alle tradities ingaat met haar vooruitstrevende stijl. Het concept is ontwikkeld door het team Windiva en vastgesteld tijdens de 21ste editie van de Master in Yacht Design bij Politecnico di Milano.

Gedurende het hele project had het team één hoofddoel voor ogen: innovatief zijn in zowel vorm als functie. Dit wordt met name bevestigd door het dynamische dekplan met in het midden een zitgedeelte naast het grote glasoppervlak dat uitkijkt op de dinette.

Het dekplan wordt geleverd met vier lieren, twee aan elke kant, en een vaste grootschoot. De sportieve instelling van het dek samen met het grote zeiloppervlak maakt het mogelijk om prestaties te leveren en toch in alle veiligheid te zeilen – beide essentiële kenmerken aangezien de klant voor wie het project bedoeld is, een wereldwijd technologiebedrijf is dat ernaar streeft de boot te gebruiken voor teambuildingactiviteiten evenals racen voor reclame- en marketingdoeleinden. De telescopische kiel bereikt een maximale diepgang van 4,2 meter, waardoor alle voordelen van hefkielen gegarandeerd zijn zonder de ruimte benedendeks te belemmeren.

De interieurs, sterk geïnspireerd door auto-ontwerp, zijn op zijn zachtst gezegd baanbrekend. Technologie wordt omgezet in stijl dankzij de navigatietafel die in het midden van de salon is geplaatst, waardoor een futuristische look ontstaat die doet denken aan die van ruimteschepen en het onderscheidende kenmerk van de binnenruimte wordt. Ook licht speelt een sleutelrol. Dankzij de grote glazen ingangen, de verborgen ramen rondom het dekhuis en de grote ramen in de master cabin, valt er buitengewoon veel natuurlijk licht door de hele ruimte. Daarnaast was de keuze voor kunstlicht een cruciaal onderdeel van het ontwerp. LED-strips zijn verborgen in het meubilair en creëren een spannend effect dat de innovatieve lay-out benadrukt.

De binnenruimte presenteert een aantal onconventionele materialen. De lichtgekleurde composietvlakken zijn van vlasvezels. De vulling van de stoffering is gemaakt van kapokvezels, een zijdeachtige, katoenachtige substantie die de zaden van de ceiba-boom omringt, waarvan bekend is dat ze ethisch en duurzaam worden gewonnen, niet giftig zijn, lang meegaan en natuurlijk biologisch afbreekbaar zijn. Het textiel is een mengsel van natuurlijke vezels zoals brandnetel, dat bijdraagt aan het behoud van de biodiversiteit en gemakkelijk te kweken is, en hennepvezels, dat zeer weinig water nodig heeft en de gezondheid van de bodem verbetert. Deze vezels dragen niet alleen bij aan het behoud van het milieu, maar creëren ook een elegant product, van een extreem hoge kwaliteit en met een uitzonderlijk lange levensduur. Het palet van deze ongewone materialen wordt aangevuld met meekrap, een natuurlijke kleurstof die wordt gewonnen uit de meekrapplant Rubia Tinctorum, hoofdrolspeler van de kenmerkende rode interieurdetails.

De romp en de rompstructuur zijn gemaakt van basaltvezels en balsahout en dankzij het gebruik van Elium®, een thermoplastische hars van Arkema, wordt het composiet recyclebaar. Het teak op het dek is vervangen door kurk, een van de weinige echt duurzame alternatieven. Daarnaast is de hybride voortstuwing, bestaande uit twee Torqeedo Deep Blue 50 Saildrives, uniek voor een dergelijk schip. De dubbele motoren samen met het dubbele roersysteem maken de wendbaarheid uitzonderlijk.

Eve II biedt plaats aan maximaal zes gasten. Voorin is de grote mastercabine en de twee ensuite gastenhutten aan de achtersteven zijn zeer ruim en bieden elk plaats aan twee gasten. De bemanningshut is toegankelijk via het boegluik voor de ankerbak.

Nieuws
  • Windiva