Video: 37,8 meter lang jacht Cocoon van Moonen Yachts

Het nieuwe jacht van Moonen Yachts, het 37,8 meter lange COCOON, is geslaagd voor de sea trials op de Noordzee.

Moonen

Moonen Yachts uit Den Bosch heeft een nieuw jacht afgeleverd na succesvolle sea trials op een omstuimige Noordzee. De 37,8 meter lange Moonen Martinique COCOON weerstond de hoge golven van de Noordzee in januari en slaagde voor de endurance test.

COCOON

De Noordzee maakte alle verwachtingen waar door even flink tekeer te gaan. Zo kon de Moonen COCOON gelijk goed getestw orden onder een volledige lading. Gedurende een vijfdaagse periode werden de systemen, machineonderdelen, al het equipment en de elektriciteit getest. Kapitein Kaela Bermeister was tevreden met de eerste dagen op zee. “Op weg van het proefvaartgebied naar Rotterdam kregen we te maken met testomstandigheden, wind en deining”, zegt ze. “Tijdens deze lastige omstandigheden is het een geweldige kans om te luisteren naar geratel en gekraak dat verbeterd moet worden, en over het algemeen gewoon uit te kijken naar die kleine details die moeten worden aangepast voordat we het overnemen.”

Bekijk de video van de nieuwe Moonen Martinique COCOON hier:

Moonen Yachts

Moonen Yachts heeft haar reputatie van kwaliteit verdiend door superieur vakmanschap en door haar jachten uit te rusten met alleen de beste en meest betrouwbare uitrusting. Moonen Yachts weet hoe goed gebouwde jachten zijn en staat achter haar reputatie met een wereldwijde garantie van twee jaar op alle nieuwbouw. “De steun van de scheepswerf is erg belangrijk”, zegt kapitein Bermeister. “Door het team te leren kennen en de afgelopen maanden nauw met hen samen te werken, zal het garantieproces ongetwijfeld vlotter verlopen. Na het vormen van een goede relatie heb ik er alle vertrouwen in dat de communicatie tussen ons positief zal blijven. Het is zo'n ongelooflijke tijd geweest met Moonen sinds ik bij de bouw ben gekomen, en getuige zijn van de vaardigheden en precisie die in dit project zitten, maakt het echt een eer om er deel van uit te maken.”

Motorjachten
  • Moonen Yachts