8 t/m 10 juni: Ronde om Texel

8 t/m 10 juni 2023 vindt de 44ste Ronde om Texel plaats.

ronde om texel

Zaterdag 10 juni vindt de 44ste editie van de Ronde om Texel plaats. Ter hoogte van strandpaviljoen Paal 17 varen catamarans, windsurfers én wingfoilers de Ronde om Texel, dé catamaran en regatta race. Op donderdag 8 en vrijdag 9 juni zijn voor alle disciplines kortere wedstrijden en toertochten.

Ronde om Texel

De organisatie heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om het programma voor de 44e editie vorm te geven. Voorzitter Jan Schouwstra en wedstrijdleider Roel Swijnenburg zijn er klaar voor om ook dit jaar weer vele watersporters en bezoekers te verwelkomen op Texel: “Door het discipline aanbod te verbreden met Wingfoil vaart het Rondje mee met de ontwikkelingen in de watersport, zonder aandacht te verliezen voor de iconische catamaran. De 44th is ook weer bijzonder; we zijn ontzettend trots dat bij alle drie de disciplines de Nederlandse titel Long Distance te behalen is. Een status die past bij de lange geschiedenis van ons event”.

Festival

Van donderdag 8 t/m zaterdag 10 juni keert gelijktijdig ook WAVES Festival terug. In de feesttent op het strand vieren we samen drie dagen watersport met alle Ronde om Texel deelnemers, Texelaars, watersportliefhebbers, festivalfans en toeristen. Het bestuur van de Ronde om Texel en de organisatie van WAVES zijn voor komende editie nog nauwer gaan samenwerken. Voorzitter Jan Schouwstra heeft hier een grote rol in gespeeld: “De Ronde, met watersport op één, blijft de rode draad in de organisatie. Gezamenlijk trekken we op bij de inkoop van materialen, het aanvragen van alle vergunningen en de communicatie. We organiseren met de Ronde een festival op het water en met WAVES een festival op het strand”.

Tickets

De ticketverkoop voor WAVES start op 1 april via de website. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 7,50 in de voorverkoop.  Op de eventdagen (8 t/m 10 juni) is er alleen ticketverkoop aan de deur voor € 12,50. Deelnemers aan de Ronde om Texel mogen met hun bandje gratis de WAVES-tent in.

Holland's Glorie
  • Ronde om Teel